Pseudococcus longispinus

Pseudococcus longispinus

Γενικά

Το Pseudococcus longispinus βρίσκεται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές αλλά στις μέρες μας έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φάσμα των φυτών-ξενιστών του Pseudococcus longispinus είναι λιγότερο ευρύ από αυτό του ψευδόκοκκου των εσπεριδοειδών αλλά εντούτοις περιλαμβάνει πολλά είδη καλλωπιστικών (π.χ. κρότωνας, ορχιδέες και σταφύλια, αβοκάντο, μήλα, εσπεριδοειδή). Το είδος συχνά εγκαθίσταται σε κρυφά σημεία, όπως οι μασχαλιαίοι οφθαλμοί, και προτιμά ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον.

Life cycle of mealybugs

Play

Βιολογικός κύκλος και εμφάνιση του Pseudococcus longispinus

Το Pseudococcus longispinus αναγνωρίζεται εύκολα από τις μακριές ουριαίες αποφύσεις του που έχουν μήκος τουλάχιστον ίσο με το σώμα του. Το μήκος των άλλων αποφύσεων είναι περίπου το μισό από το πλάτος του σώματος. Το θηλυκό είναι 3 - 4 mm σε μήκος.

Η αναπαραγωγή του Pseudococcus longispinus μπορεί να είναι σεξουαλική ή ασεξουαλική, η τελευταία είναι και η πιο συνηθισμένη. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των άλλων ψευδόκοκκων, το Pseudococcus longispinus δεν δημιουργεί ωόσακκο. Αντ 'αυτού, το θηλυκό είναι ζωοτόκο και τα έντομα πρώτου σταδίου που έχουν ήδη εκκολαφθεί εναποτίθενται αρχικά κάτω από το σώμα του μέσα σε πλεγμένες λεπτές κέρινες κλωστές. Μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, το θηλυκό γεννά 100-200 νύμφες. Το καλοκαίρι, η διάρκεια του κύκλου ζωής είναι περίπου έξι εβδομάδες ενώ το χειμώνα είναι περίπου δώδεκα.

Πώς να απαλλαγείτε από το Pseudococcus longispinus

Συνιστάται για εσάς