Επικονίαση από μέλισσες

Τι είναι η επικονίαση από μέλισσες;

Η επικονίαση με μέλισσες είναι μια ζωτικής σημασίας και αποτελεσματική διαδικασία για τους καλλιεργητές που επιδιώκουν υψηλής ποιότητας αποδόσεις καλλιεργειών. Ως φυσικοί επικονιαστές, οι μέλισσες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της παραγωγής φρούτων και λαχανικών, οδηγώντας σε καλύτερες σοδειές και βελτιωμένη ποιότητα των καλλιεργειών. Σε αντίθεση με άλλους επικονιαστές, οι μέλισσες έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που τις καθιστούν εξαιρετικές σε αυτό το έργο. Το μεγάλο τους μέγεθος τους επιτρέπει να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία γύρης, εξασφαλίζοντας ενισχυμένη σταυρογονιμοποίηση μεταξύ των φυτών.

Επιπλέον, οι μέλισσες διαθέτουν εξειδικευμένες τεχνικές, όπως η "επικονίαση με βουητό", η οποία απελευθερώνει αποτελεσματικά τη γύρη από τα άνθη. Με την ενσωμάτωση των κυψελών μελισσών στις γεωργικές πρακτικές, οι παραγωγοί μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της επικονίασης, οδηγώντας σε καλύτερη καρπόδεση, αυξημένο μέγεθος καρπών και καλύτερη ομοιομορφία της καλλιέργειας. Η υιοθέτηση της επικονίασης με μέλισσες ως βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον προσέγγισης δεν θα ωφελήσει μόνο οικονομικά τους παραγωγούς, αλλά θα συμβάλει επίσης στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της συνολικής υγείας των οικοσυστημάτων.

Γιατί οι μέλισσες είναι καλοί επικονιαστές;

Οι μέλισσες είναι πολύ αποτελεσματικοί και αποδοτικοί επικονιαστές, καθώς επισκέπτονται μεγάλο αριθμό ανθέων ανά λεπτό και μεταφέρουν περισσότερη γύρη στο στίγμα από άλλους επικονιαστές.

Τα οφέλη των μελισσών είναι τα εξής:

  • Οι μέλισσες εναλλάσσονται μεταξύ δέντρων και σειρών κατά τη διάρκεια της επικονίασης. Αυτό ωφελεί τη διασταυρούμενη επικονίαση, η οποία συχνά απαιτείται σε διάφορες καλλιέργειες φρούτων ή σπόρων.
  • Οι μέλισσες δραστηριοποιούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και επίσης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες (περίπου 10°C) ή κατά τη διάρκεια πιο συννεφιασμένων ή θυελλωδών συνθηκών.
  • Οι μέλισσες είναι πιο αποτελεσματικές σε προστατευμένα περιβάλλοντα, όπως θερμοκήπια, σήραγγες ή οπωρώνες με δίχτυ, σε σύγκριση με τις μέλισσες.
  • Οι μέλισσες τείνουν να επισκέπτονται όλες τις καλλιέργειες που βρίσκονται κοντά στην κυψέλη, γεγονός που μπορεί να αποβεί επωφελές όταν οι λιγότερο ελκυστικές καλλιέργειες χρειάζονται καλύτερη επικονίαση.
  • Οι μέλισσες δεν είναι πολύ επιθετικές και είναι εύκολες στη χρήση.

Γιατί να επιλέξετε τις μέλισσες Koppert;

Οι μέλισσες Koppert παρουσιάζουν μια αξιόπιστη, βιώσιμη λύση που εγγυάται τη μέγιστη επικονίαση. Το σύστημα Natupol είναι το αποτέλεσμα πάνω από 35 ετών συσσωρευμένης τεχνογνωσίας σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας - οι καλύτερες μέλισσες μας, οι τεχνικά προηγμένες κυψέλες, σε συνδυασμό με τις εξατομικευμένες συμβουλές μας, παρέχουν σταθερή απόδοση και την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Μέγιστες δυνατότητες επικονίασης

Το Natupol έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 30% μεγαλύτερο δυναμικό επικονίασης σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα, επειδή οι αποικίες μελισσών της Koppert αναπτύσσονται ταχύτερα και διαρκούν περισσότερο. Ο σχεδιασμός της κυψέλης που αναπτύχθηκε με την πάροδο των χρόνων βοηθά τις μέλισσες να εξοικονομήσουν το 20% της ενέργειας που συνήθως δαπανάται για την ψύξη και τη θέρμανση της κυψέλης.

Υψηλής ποιότητας μέλισσες

Οι ζωτικές αποικίες με μεγάλη διάρκεια ζωής προσφέρουν περισσότερες ώρες επικονίασης. Οι συγκριτικές δοκιμές έδειξαν ότι οι αποικίες Natupol παρήγαγαν περισσότερο γόνο και μέλισσες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρατείνοντας τη συνολική επικονίαση

Καλύτερη διαθεσιμότητα στην αγορά

Οι αποικίες Natupol είναι διαθέσιμες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και έχουν σύντομο χρόνο παράδοσης. Η διεθνής αλυσίδα εφοδιασμού είναι καλά οργανωμένη και αυστηρά ελεγχόμενη. Η Koppert διαθέτει πλέον εγκαταστάσεις παραγωγής στη Σλοβακία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Οι καλλιεργητές μπορούν να είναι σίγουροι για τη συμμόρφωση με τις τοπικές απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων που επιβάλλουν οι πελάτες τους και την αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία

Εξατομικευμένες συμβουλές και υποστήριξη για τους καλλιεργητές

Πάνω από 450 σύμβουλοι και 200 διανομείς σε όλο τον κόσμο βοηθούν τους καλλιεργητές προσφέροντας εξειδικευμένες συμβουλές με τη χρήση βέλτιστων πρακτικών κατά τη συνεργασία τους με τη Natupol. Οι άρτια εκπαιδευμένοι και προσανατολισμένοι στη λύση σύμβουλοί μας διερευνούν τα προβλήματα και παρουσιάζουν εξατομικευμένες λύσεις. Θεωρούμε την ανατροφοδότηση των πελατών μας απαραίτητη!

Έτοιμοι για τις προκλήσεις του αύριο

Η ενεργός έρευνα και η συνεργασία με πολλά επιστημονικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια διασφαλίζουν ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον. Με ανατροφοδότηση από τους πελάτες και τοπικές δοκιμές σε πολυάριθμες τοποθεσίες, τα προϊόντα Natupol έχουν δοκιμαστεί για να σας προσφέρουν αποτελεσματικές, προσιτές και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών.

Καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής

Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα εξασφαλίζουν μέγιστα αποτελέσματα επικονίασης με χαμηλό κόστος επικονίασης ανά κιλό, δίνοντας στους πελάτες την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.