Aphilin

Επιστημονική ονομασία:
Aphelinus abdominalis
Κοινή ονομασία:
Παρασιτική σφήκα
Κατηγορία προϊόντος:
Φυσικός εχθρός
Χρήση για:
Χρήση για: Αφίδες
Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε έναν αντιπρόσωπο της Koppert
  • Για την καταπολέμηση πολλών ειδών αφίδων
  • Ειδικά για hot spots
Play
Play
  • Για την καταπολέμηση πολλών ειδών αφίδων
  • Ειδικά για hot spots
Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε έναν αντιπρόσωπο της Koppert
Χρήση για

Χρήση για

Παράσιτα

Ειδικά για την αφίδα της πατάτας (Macrosiphum euphorbiae) και την αφίδα της πατάτας του θερμοκηπίου (Aulacorthum solani). Επιδρά επίσης στην πράσινη αφίδα της ροδακινιάς (Myzus persicae) καθώς και σε άλλα είδη αφίδων.

Πώς λειτουργεί

Πώς λειτουργεί

Τρόπος δράσης

Οι ενήλικες παρασιτικές σφήκες αναδύονται από τις μουμιοποιημένες αφίδες και τα θηλυκά εναποθέτουν τα αυγά τους στις αφίδες. Η επόμενη γενιά παρασιτικών σφηκών αναπτύσσεται εντός της αφίδας η οποία μετατρέπεται σε μούμια. Η ενήλικη παρασιτική σφήκα αναδύεται μέσω μιας οπής στο πίσω μέρος της μούμιας. Οι πρώτες μούμιες παρατηρούνται στην καλλιέργεια περίπου 2 εβδομάδες μετά την πρώτη εισαγωγή. Στο στάδιο αυτό λαμβάνει χώρα η σίτιση μέσω του ξενιστή.

Μακροσκοπικός έλεγχος

Ο παρασιτικές αφίδες μετατρέπονται σε μαύρες, επιμήκεις μούμιες.

Play
Προδιαγραφές προϊόντος

Προδιαγραφές προϊόντος

Μέγεθος συσκευασίας 500 μούμιες.
Συσκευασία Μπουκάλι των 100 ml.
Υλικό φορέας Πριονίδια.
Οδηγίες χρήσης

Οδηγίες χρήσης

Εφαρμογή

  • Αφήστε τις μουμιοποιημένες αφίδες κοντά στα προσβεβλημένα φυτά επειδή το είδος Aphelinus abdominalis δεν είναι ιδιαίτερα κινητικά δραστήριο
  • Εφαρμόστε το προϊόν σε υποστρώματα ή σε κουτιά εφαρμογής (Dibox)
  • Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν παραμένει στεγνό και στο σημείο εισαγωγής του για μερικές ημέρες
Play

Δοσολογία

Η δοσολογία του Aphilin εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες, την καλλιέργεια και το επίπεδο προσβολής και πρέπει πάντα να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Ξεκινήστε την εξαπόλυση προληπτικά, αμέσως μετά τη φύτευση. Τα ποσοστά εισαγωγής συνήθως ποικίλλουν, από 0,25-4 ανά m2/εξαπόλυση. Οι εξαπολύσεις πρέπει να επαναληφθούν μερικές φορές. Απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό σύμβουλο της Koppert για να σας παρέχει συμβουλές ως προς την καλύτερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Αποτελεσματικό μεταξύ 15 και 35°C (59 και 95°F). Καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το είδος Aphidius σε υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 28°C/82°F).

Συνδυαστική χρήση

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα βιολογικής καταπολέμησης αφίδων, όπως για παράδειγμα το Aphidend.

Παρενέργειες

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να έχουν άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις σε βιολογικά σκευάσματα. Μάθετε ποια φυτοφάρμακα έχουν παρενέργειες σε αυτό το προϊόν.

Μεταβείτε στη βάση δεδομένων παρενεργειών
Διαχείριση προϊόντος

Διαχείριση προϊόντος

Χρόνος αποθήκευσης μετά την παραλαβή

Εφαρμόστε το συντομότερο δυνατό μετά την παραλαβή. Εάν δεν είναι εφικτό, το προϊόν μπορεί να αποθηκευτεί για 1-2 ημέρες.

Θερμοκρασία αποθήκευσης

8-10°C/47-50°F.

Συνθήκες αποθήκευσης

Σε σκοτεινό μέρος.

Ισχύουν οιγενικοί όροι της Koppert (Koppert B.V. ή/και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες). Να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που επιτρέπονται στη χώρα/περιοχή σας και ενδείκνυνται για την καλλιέργειά σας. Να συμμορφώνεστε πάντα με τις τοπικές εγγραφές. Η Koppert δεν φέρει καμία ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Η Koppert δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια της ποιότητας αν το προϊόν παραμείνει αποθηκευμένο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το συνιστώμενο ή/και σε μη σωστές συνθήκες.

Χρειάζεστε βοήθεια;