Enermix

Επιστημονική ονομασία:
Eretmocerus eremicus και Encarsia formosa
Κοινή ονομασία:
Παρασιτικές σφήκες
Κατηγορία προϊόντος:
Φυσικός εχθρός
Χρήση για:
Χρήση για: Αλευρώδεις
Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε έναν αντιπρόσωπο της Koppert
 • Για την καταπολέμηση του αλευρώδη του θερμοκηπίου και του αλευρώδη του καπνού

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες που παρουσιάζουν διακυμάνσεις.

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά ή κατά τις πρώτες ενδείξεις παρουσίας των παρασίτων

Play
Play
 • Για την καταπολέμηση του αλευρώδη του θερμοκηπίου και του αλευρώδη του καπνού

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες που παρουσιάζουν διακυμάνσεις.

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά ή κατά τις πρώτες ενδείξεις παρουσίας των παρασίτων

Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε έναν αντιπρόσωπο της Koppert
Χρήση για

Χρήση για

Παράσιτα

Πώς λειτουργεί

Πώς λειτουργεί

Τρόπος δράσης

Οι ενήλικες θηλυκές παρασιτικές σφήκες παρασιτούν τις προνύμφες του αλευρώδη δεύτερου έως τέταρτου σταδίου. Στο στάδιο αυτό λαμβάνει χώρα η σίτιση μέσω του ξενιστή.

Μακροσκοπικός έλεγχος

Οι παρασιτισμένες νύμφες του Trialeurodes vaporariorum από το Encarsia formosa γίνονται μαύρες ενώ οι νύμφες του Bemisia tabaci γίνονται καφέ. Οι παρασιτισμένες νύμφες από το Eretmocerus eremicus γίνονται κίτρινες, με το ενήλικο παρασιτοειδές να διακρίνεται εύκολα εντός της παρασιτισμένης νύμφης του αλευρώδη λίγο πριν την ανάδυσή του.

Play
Προδιαγραφές προϊόντος

Προδιαγραφές προϊόντος

Μέγεθος συσκευασίας 3000, 15.000 νύμφες.
Συσκευασία Χάρτινες λωρίδες με 5 κάρτες η καθεμία, τυλιγμένες σε πλαστικό, μέσα σε χάρτινο κουτί. Κάθε κάρτα περιέχει 60 παρασιτισμένες νύμφες αλευρώδη, 30 E. formosa και 30 E. eremicus.
Υλικό φορέας Κανένα.
Οδηγίες χρήσης

Οδηγίες χρήσης

Εφαρμογή

 • Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά μέσα στο θερμοκήπιο
 • Λυγίστε τα καρτελάκια στις εγκοπές και κόψτε τα
 • Μην αγγίζετε τις παρασιτισμένες νύμφες
 • Κρεμάστε τις κάρτες στο μέσο των φυτών, περίπου 75 cm από την κορυφήΚρεμάστε τις κάρτες στο μέσο των φυτών, περίπου 75 cm από την κορυφή
 • Αποφύγετε την άμεση έκθεσή τους σε ηλιακό φως
Play

Δοσολογία

Η δοσολογία του Enermix εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες, την καλλιέργεια και το επίπεδο προσβολής των αλευρωδών και πρέπει πάντα να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Ξεκινήστε την εξαπόλυση προληπτικά, αμέσως μετά τη φύτευση. Τα ποσοστά εισαγωγής συνήθως ποικίλλουν, από 1-10 ανά m2/εξαπόλυση. Οι εξαπολύσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον 3 φορές σε εβδομαδιαία βάση ή έως ότου καταπολεμηθούν τα παράσιτα. Ανάλογα με την κατάσταση, ενδέχεται να είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το En-strip ή το Ercal. Απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό σύμβουλο της Koppert για να σας παρέχει συμβουλές ως προς την καλύτερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Το Encarsia formosa είναι πιο αποτελεσματικό σε θερμοκρασίες μεταξύ 20°C και 25°C (68 και 77°F). Αν ο μέσος όρος της θερμοκρασίας είναι κάτω από 17°C/63°F όλο το 24ωρο, τότε η καταπολέμηση του αλευρώδη ενδέχεται να είναι ανεπαρκής. Για βέλτιστη απόδοση του Eretmocerus eremicus, ο μέσος όρος της θερμοκρασίας του θερμοκηπίου το 24ωρο πρέπει να είναι τουλάχιστον 20°C/68°F. Το Eretmocerus eremicus εξακολουθεί να είναι δραστήριο σε θερμοκρασίες πάνω από 30°C/86°F.

Συνδυαστική χρήση

Το Enermix είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αρπακτικά ακάρεα (Amblyseius andersoni, Amblyseius swirskii, Neoseiulus cucumeris ή Amblydromalus limonicus) ή, στην τομάτα, με αρπακτικά της οικογένειας Miridae (Macrolophus pygmaeus ή Nesidiocoris tenuis).

Παρενέργειες

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να έχουν άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις σε βιολογικά σκευάσματα. Μάθετε ποια φυτοφάρμακα έχουν παρενέργειες σε αυτό το προϊόν.

Μεταβείτε στη βάση δεδομένων παρενεργειών
Διαχείριση προϊόντος

Διαχείριση προϊόντος

Χρόνος αποθήκευσης μετά την παραλαβή

1-2 ημέρες.

Θερμοκρασία αποθήκευσης

8-10°C/47-50°F.

Συνθήκες αποθήκευσης

Σε σκοτεινό μέρος.

Ισχύουν οιγενικοί όροι της Koppert (Koppert B.V. ή/και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες). Να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που επιτρέπονται στη χώρα/περιοχή σας και ενδείκνυνται για την καλλιέργειά σας. Να συμμορφώνεστε πάντα με τις τοπικές εγγραφές. Η Koppert δεν φέρει καμία ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Η Koppert δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια της ποιότητας αν το προϊόν παραμείνει αποθηκευμένο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το συνιστώμενο ή/και σε μη σωστές συνθήκες.

Χρειάζεστε βοήθεια;