Amblyseius swirskii

ΤοAmblyseius swirskii είναι ένα είδος αρπακτικού ακάρεως που χρησιμοποιείται ευρέως για τη βιολογική καταπολέμηση παρασίτων στη γεωργία. Το αρπακτικό άκαρι είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας βιολογικής καταπολέμησης των θριπών και των λευκών μυγών. Το Amblyseius swirskii μπορεί επίσης να επιβιώσει με γύρη και άλλα θηράματα και μπορεί να εγκατασταθεί στην καλλιέργεια πριν από την εμφάνιση του επιβλαβούς οργανισμού. Αυτά τα αρπακτικά ακάρεα χρησιμοποιούνται ως μέρος στρατηγικών ολοκληρωμένης διαχείρισης των επιβλαβών οργανισμών (ΟΠΔ), προσφέροντας μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα χημικά φυτοφάρμακα.

Play

Amblyseius swirskii για τον έλεγχο παρασίτων

ΤοAmblyseius swirskii χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ακόλουθων παρασίτων:

Τα ακάρεαAmblyseius swirskii αναζητούν ενεργά τις νεαρές προνύμφες διαφόρων ειδών θρίπας και τα αυγά και τις προνύμφες της λευκής μύγας και θηρεύουν αυτές. Καταναλώνοντας πολλαπλά στάδια ζωής αυτών των παρασίτων, το Amblyseius swirskii καταπολεμά αποτελεσματικά τον θρίπα και την αλευρώδη.

Συμπεριφορά διατροφής του Amblyseius swirskii

Τα αρπακτικά ακάρεα τρυπούν το θήραμά τους και απομυζούν το περιεχόμενό του. Εκτός από τους θρίπες και τις μύγες, το Amblyseius swirskii θηρεύει αρκετούς άλλους μικρούς οργανισμούς, όπως τα ακάρεα αράχνης και τα ακάρεα ταρσονέμιδας. Μπορούν επίσης να τρέφονται με γύρη, πράγμα που είναι χρήσιμο για παράδειγμα σε καλλιέργειες γλυκιάς πιπεριάς, καθώς το αρπακτικό άκαρι μπορεί να εγκατασταθεί στην καλλιέργεια πριν εμφανιστεί το παράσιτο. Το Amblyseius swirskii θηρεύει κυρίως προνύμφες του πρώτου σταδίου του θρίπα και νεαρά αυγά, ερπετά και προνύμφες του δεύτερου σταδίου της άσπρης μύγας. Στους 25°C υπό βέλτιστες συνθήκες, ένα ενήλικο θηλυκό Amblyseius swirskii γεννά 2,3 αυγά την ημέρα με θήραμα τα αυγά Trialeurodes vaporariorum. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες, μπορεί να καταναλώσει 4 προνύμφες δυτικού θρίπα(Frankliniella occidentalis ) ανά ημέρα και να γεννήσει 1,4 αυγά ανά ημέρα με αυτή τη λεία

Life cycle of Amblyseius swirskii
Life cycle of Amblyseius swirskii

Κύκλος ζωής του Amblyseius swirskii

Ο κύκλος ζωής του Amblyseius swirskii αποτελείται από αυγό, προνύμφη, πρωτόνυμφη, δευτερόνυμφη και ενήλικο. Τα αυγά εναποτίθενται στην κάτω πλευρά των φύλλων, συχνά στη μασχάλη των φλεβών. Είναι ωοειδή, λευκά και έχουν διάμετρο περίπου 0,14 mm. Οι προνύμφες έχουν έξι πόδια, έχουν το ίδιο χρώμα με τα αυγά και είναι ελάχιστα μεγαλύτερες. Οι προνύμφες του Amblyseius swirskii δεν χρειάζονται τροφή. Οι νύμφες είναι μεγαλύτερες από τις προνύμφες, έχουν οκτώ πόδια και έχουν λευκοκίτρινο χρώμα. Τα ενήλικα ακάρεα έχουν οκτώ πόδια, έχουν ημιδιαφανές λευκό χρώμα και έχουν επίπεδο, επιμήκες σώμα. Έχουν μήκος περίπου 0,4 mm. Τα αρσενικά είναι μικρότερα από τα θηλυκά. Τα ακάρεα είναι πολύ κινητικά και αναζητούν ενεργά τροφή στην κάτω πλευρά των φύλλων. Συχνά συγκεντρώνονται στις μασχάλες των φλεβών των φύλλων για να ξεκουραστούν. Το χρώμα τους μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το θήραμα που καταναλώνουν και κυμαίνεται από σχεδόν διαυγές λευκό έως αδιαφανές λευκό ή κίτρινο. Λόγω του μεγέθους και του χρώματός τους είναι δύσκολο να εντοπιστούν στην καλλιέργεια.

Βέλτιστες συνθήκες για τη χρήση του Amblyseius swirskii

ΤοAmblyseius swirskii είναι πιο αποτελεσματικό σε θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 32°C (68 και 90°F). Δεν είναι αποτελεσματικό σε θερμοκρασίες κάτω από 18°C/64°F. Το Amblyseius swirskii είναι ευαίσθητο σε σχετική υγρασία κάτω του 60%.

Στην τομάτα, η χρήση του Amblyseius swirskii δεν συνιστάται, καθώς εμποδίζεται από τις αδενώδεις τρίχες στα στελέχη και τα φύλλα και δεν δημιουργεί πληθυσμό.

Play

Amblyseius swirskii σε φιάλες

Το αρπακτικό άκαρι Amblyseius swirskii διατίθεται σε μπουκάλι (Swirski-Mite).

  • Γυρίστε και ανακινήστε ελαφρά το μπουκάλι πριν από τη χρήση.
  • Πιέστε το κέντρο του πώματος για να ανοίξει η οπή δοσολογίας.
  • Πασπαλίστε το υλικό στα φύλλα ή ρίξτε το σε Diboxes
  • Βεβαιωθείτε ότι το υλικό παραμένει στο σημείο εισαγωγής για τουλάχιστον μερικές ώρες μετά την εισαγωγή
  • Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με το (Mini)-Air(o)bug

Η δοσολογία του Swirski-Mite εξαρτάται από το κλίμα, την καλλιέργεια και την πυκνότητα των παρασίτων και πρέπει πάντα να προσαρμόζεται στην εκάστοτε κατάσταση. Ξεκινήστε την εισαγωγή μόλις εντοπιστούν τα πρώτα ακάρεα του παρασίτου στην καλλιέργεια. Οι δόσεις εισαγωγής κυμαίνονται συνήθως από 25-300 ανά m2/απόλυση. Οι απελευθερώσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται εάν είναι απαραίτητο. Συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο της Koppert ή έναν αναγνωρισμένο διανομέα των προϊόντων Koppert για συμβουλές σχετικά με την καλύτερη στρατηγική για την περίπτωσή σας.

Play

Amblyseius swirskii σε φακελάκια

Το αρπακτικό άκαρι Amblyseius swirskii διατίθεται επίσης σε φακελάκια αναπαραγωγής (Swirski-Mite LD, Swirski-Mite Plus, Swirski Ulti-Mite). Στην περίπτωση αυτή τα αρπακτικά ακάρεα πολλαπλασιάζονται στο φακελάκι και διασπείρονται στην καλλιέργεια σε διάστημα αρκετών εβδομάδων.

  • Κρεμάστε τα φακελάκια σε προστατευμένα σημεία της καλλιέργειας, που δεν εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως
  • Τα σακουλάκια έχουν ήδη μια οπή εξόδου
  • Κρατήστε τα φακελάκια από τη λωρίδα χαρτονιού στο πάνω μέρος, για να αποφύγετε την καταστροφή των αρπακτικών ακάρεων

Η δοσολογία των Swirski-Mite LD, Swirski-Mite Plus, Swirski Ulti-Mite εξαρτάται από το κλίμα, την καλλιέργεια και την πυκνότητα των παρασίτων και πρέπει πάντα να προσαρμόζεται στην εκάστοτε κατάσταση. Ξεκινήστε την εισαγωγή προληπτικά ή μόλις εντοπιστούν τα πρώτα επιβλαβή ακάρεα στην καλλιέργεια. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 4.000 φακελάκια ανά εκτάριο και κρεμάστε τα ομοιόμορφα κατανεμημένα στην καλλιέργεια. Η απελευθέρωση θα πρέπει να επαναληφθεί μετά από 4 εβδομάδες εάν το παράσιτο δεν έχει ελεγχθεί. Συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο της Koppert ή έναν αναγνωρισμένο διανομέα των προϊόντων Koppert για συμβουλές σχετικά με την καλύτερη στρατηγική για την περίπτωσή σας.