Natupol Trio

Επιστημονική ονομασία:
Bombus terrestris
Κοινή ονομασία:
Βομβίνος
Κατηγορία προϊόντος:
Επικονίαση
Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε έναν αντιπρόσωπο της Koppert
 • Για υπαίθριες καλλιέργειες πρώιμης άνθησης

 • Με πορτάκι Beehome

 • Υδατοστεγές

Play
 • Για υπαίθριες καλλιέργειες πρώιμης άνθησης

 • Με πορτάκι Beehome

 • Υδατοστεγές

Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε έναν αντιπρόσωπο της Koppert
Χρήση για

Χρήση για

Οι κυψέλες Natupol Trio (που περιέχουν τρεις μεγάλες αποικίες βομβίνων) προορίζονται για υπαίθριες καλλιέργειες που ανθίζουν την άνοιξη.

Καλλιέργειες

Πυρηνόκαρπα, μηλοειδή, φράουλες, μύρτιλλα.

Play
Πώς λειτουργεί

Πώς λειτουργεί

Τρόπος δράσης

Μετά την εισαγωγή της κυψέλης, οι εργάτριες αρχίζουν άμεσα την επικονίαση ενώ ταυτόχρονα συλλέγουν γύρη για να ταΐσουν τον γόνο. Περισσότερες εργάτριες αναδύονται από τον γόνο τις εβδομάδες μετά την εισαγωγή, αυξάνοντας τόσο το μέγεθος της αποικίας όσο και την απόδοση της επικονίασης. Μετά από μερικές εβδομάδες, η αποικία θα φτάσει στο μέγιστο μέγεθος και θα αρχίσει να μειώνεται σε μέγεθος και η δραστηριότητα της αποικίας. Η ανάπτυξη της αποικίας εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και την ποσότητα και την ποιότητα της γύρης.

Προδιαγραφές προϊόντος

Προδιαγραφές προϊόντος

Συσκευασία

Μία κυψέλη με 3 ξεχωριστές, πολύ μεγάλες αποικίες βομβίνων που περιλαμβάνουν βασίλισσα, εργάτριες, γόνους και ειδικό ζαχαρώδες διάλυμα.

Οδηγίες χρήσης

Οδηγίες χρήσης

Εφαρμογή

 • Οι κυψέλες Natupol Trio μπορούν να τοποθετηθούν 4-7 ημέρες πριν την άνθηση της καλλιέργειας.
 • Τοποθετήστε τις κυψέλες Natupol Trio ομοιόμορφα σε όλο τον χώρο. Η καλύτερη θέση είναι επάνω σε μια οριζόντια πλατφόρμα ακριβώς πάνω από το έδαφος.
 • Αφού τοποθετήσετε τις κυψέλες, περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα προτού ανοίξετε τις οπές εξόδου, έτσι οι βομβίνοι θα ηρεμήσουν.
 • Προστατέψτε τις κυψέλες από το άμεσο ηλιακό φως και τη βροχή και συγκρατήστε τις με μια πέτρα για να μην τις ρίξει ο αέρας.
 • Ανοίξτε τις οπές εξαερισμού στο πάνω μέρος της κυψέλης όταν ο καιρός είναι ζεστός.
 • Τραβήξτε τη λευκή συρόμενη πόρτα κάθε κυψέλης προς τα πάνω μέχρι να δείτε δύο ανοίγματα (είσοδος και έξοδος). Μην αφαιρείτε τη μικρή γκρι πόρτα κάτω από το καπάκι.
 • Η απόδοση και η διάρκεια της επικονίασης ποικίλλουν ανά καλλιέργεια και εξαρτώνται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Απευθύνεστε πάντοτε σε έναν σύμβουλο της Koppert ή σε έναν εγκεκριμένο διανομέα προϊόντων της Koppert για συμβουλές ως προς την καλύτερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε για την περίπτωσή σας.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Η Natupol Trio αποδίδει καλύτερα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεταξύ 12-30°C (κρατήστε το μακριά από τον ήλιο τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι πάνω από 25°C).

Παρενέργειες

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να έχουν άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις σε βιολογικά σκευάσματα. Μάθετε ποια φυτοφάρμακα έχουν παρενέργειες σε αυτό το προϊόν.

Μεταβείτε στη βάση δεδομένων παρενεργειών
Διαχείριση προϊόντος

Διαχείριση προϊόντος

Χρόνος αποθήκευσης μετά την παραλαβή

Για εγγυημένα βέλτιστα αποτελέσματα επικονίασης, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε την κυψέλη την ημέρα που θα την παραλάβετε. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αποθηκεύσετε την κυψέλη για έως και 1 ημέρα.

Θερμοκρασία αποθήκευσης

15–25°C.

Συνθήκες αποθήκευσης

Διατηρήστε τις κυψέλες σε ένα καλά αεριζόμενο περιβάλλον και φροντίστε να μην έρχεται σε επαφή με το άμεσο ηλιακό φως.

Υγιεινή

Αφαιρέστε τις κυψέλες βομβίνων μετά την ανθοφορία της καλλιέργειας και το αργότερο 12 εβδομάδες μετά την εισαγωγή.

Απόρριψη

Σφραγίστε τις παλιές κυψέλες σε πλαστικές σακούλες για να σκοτώσετε τους υπόλοιπους ζωντανούς βομβίνους, κάτι που διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες. Όταν πεθάνουν όλοι οι βομβίνοι, απορρίψτε τις κυψέλες σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία.

Λήψεις

Ισχύουν οιγενικοί όροι της Koppert (Koppert B.V. ή/και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες). Να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που επιτρέπονται στη χώρα/περιοχή σας και ενδείκνυνται για την καλλιέργειά σας. Να συμμορφώνεστε πάντα με τις τοπικές εγγραφές. Η Koppert δεν φέρει καμία ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Η Koppert δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια της ποιότητας αν το προϊόν παραμείνει αποθηκευμένο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το συνιστώμενο ή/και σε μη σωστές συνθήκες.

Δημοφιλείς συνδέσεις:

Χρειάζεστε βοήθεια;