Δρεπτά άνθη

Γενικά

Πολλά φυτά με καλλωπιστική αξία καλλιεργούνται ως δρεπτά άνθη. Η προέλευση, η μέθοδος καλλιέργειας και το υπόστρωμα διαφέρουν ανάλογα το είδος. Σημαντικοί τύποι είναι:

  • Τριαντάφυλλο: Το τριαντάφυλλο, το οποίο ανήκει στο γένος Rosa της οικογένειας Rosaceae. Τριαντάφυλλα ονομάζονται επίσης και τα άνθη του φυτού αυτού. Συνολικά, εντοπίζονται περισσότερα από 100 είδη και χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες ανά την υφήλιο.
  • Ορτανσία: Η ορτανσία, η οποία έχει τις ρίζες της στην Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Ορισμένα είδη έχουν εξελιχθεί σε μεγάλα δέντρα, ενώ άλλα σε μικρούς θάμνους. Τις τελευταίες δεκαετίες η ορτανσία έχει καλλιεργηθεί ως δρεπτό άνθος σε όλα τα χρώματα και μεγέθη.
  • Ιππίαστρον: Ιππίαστρον, το οποίο είναι το λατινικό όνομα για ένα βολβώδες φυτό που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Πρόκειται για ένα φυτό από τη μεγάλη οικογένεια των Amaryllidaceae. Το Ιππίαστρον πωλείται από βολβός ή δρεπτό άνθος ως γλαστρικό φυτό.
  • Φρέζια: Η φρέζια, ένα ποώδες πολυετές ανθοφόρο φυτό από την οικογένεια των Iridaceae. Οι κυριότερες καλλιέργειες φρέζιας είναι υβρίδια σχήματος χοάνης.
  • Λίλιουμ: Το Λίλιουμ ,είναι ένα ποώδες ανθοφόρο φυτό. Τα περισσότερα είδη του προέρχονται από εύκρατες περιοχές στο βόρειο ημισφαίριο.

Τι μπορούμε να κάνουμε για την καλλιέργειά σας