Η εταιρεία μας

Η ιστορία μας

Για να κάνουμε τον κόσμο μας πιο βιώσιμο, χρειαζόμαστε μεθόδους καλλιέργειας που να είναι ασφαλείς και υγιείς. Πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις σε αυτές τις γεωργικές προκλήσεις βρίσκονται στην ίδια τη φύση. Για το λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με τη φύση. Επίσης βοηθάμε τον πλανήτη μας να βρει τις ισορροπίες του. Χρησιμοποιούμε φυσικούς εχθρούς για την καταπολέμηση παρασίτων, βομβίνους για επικονίαση, μικροβιακά προϊόντα και βιοδιεγέρτες που υποστηρίζουν, προστατεύουν και ενισχύουν τις καλλιέργειες. Βελτιώνουμε την υγεία των φυτών τόσο στο υπέργειο όσο και στο υπόγειο τμήμα τους.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1967 από τον Jan Koppert, έναν Ολλανδό καλλιεργητή με ένα σπουδαίο όραμα. Ο κόσμος χρειαζόταν μια εναλλακτική λύση για τα χημικά φυτοφάρμακα. Ήταν ο πρώτος που βρήκε μια φυσική λύση για την καταπολέμηση των παρασίτων στις καλλιέργειές του. Έτσι υλοποίησε μια σημαντική μετάβαση προς τη βιώσιμη γεωργία.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, προωθούμε την αγροτική καινοτομία και αυτές οι προσπάθειες έχουν αντίκτυπο. Οι καλλιεργητές και οι αγρότες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις γνώσεις μας για να αποκαταστήσουν τη φυσική ισορροπία στις καλλιέργειές τους. Βελτιώνουμε την υγεία, την ανθεκτικότητα και την απόδοση των καλλιεργειών.

Μαζί ικανοποιούμε τις υψηλότερες απαιτήσεις ως προς την ασφάλεια των τροφίμων ενώ οδεύουμε προς τον τελικό μας στόχο: 100% βιώσιμη γεωργία.

Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο στόχο που όμως δεν μπορούμε να τον πετύχουμε μόνοι μας. Γι' αυτό εργαζόμαστε από κοινού με καλλιεργητές, συνεργάτες, πανεπιστήμια, ερευνητικούς σταθμούς και κρατικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Μαζί συνεισφέρουμε στην καλύτερη υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Ας συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να συνεργαζόμαστε με τη φύση.

Το όραμά μας

Ο κόσμος χρειάζεται μια 100% βιώσιμη γεωργία. Συμβάλλουμε σε αυτόν τον στόχο αναπτύσσοντας και προωθώντας πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας σε συνεργασία με τη φύση.

Brand movie Koppert - Greek subtitles

Play

Η αποστολή μας

Η Koppert συνεισφέρει στην καλύτερη υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Σε συνεργασία με τη φύση, καθιστούμε τη γεωργία πιο υγιή, ασφαλέστερη και πιο παραγωγική. Παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξειδικευμένης γνώσης και φυσικών, ασφαλών λύσεων που βελτιώνουν την υγεία, την ανθεκτικότητα και την απόδοση των καλλιεργειών.

Οι αξίες μας

Οι αρχές που καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας για την υποστήριξη και την επίτευξη της αποστολής, του οράματος και του σκοπού μας. Οι βασικές μας αξίες καθιστούν σαφές τι πρεσβεύουμε και αποτελούν την πυξίδα για οτιδήποτε κάνουμε, είναι ο πυρήνας της εταιρικής μας κουλτούρας.

Συνεργαζόμαστε με τη φύση
Αυτή είναι η σύντομη περιγραφή της αποστολής μας, αλλά είναι επίσης και μια αξία. Νιώθουμε ότι μέσα από τις πράξεις μας πρέπει να διασφαλίζουμε ότι η φύση και οι άνθρωποι συμβάλλουν και επωφελούνται εξίσου.

Δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε
Για να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες μας, αναζητούμε συνεχώς καλύτερες λύσεις και βελτιώνουμε τις διαδικασίες, τα προϊόντα, την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες μας.

Είμαστε μια οικογένεια
Φροντίζουμε, σεβόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον. Η «οικογένεια» της Koppert ενώνεται μέσα από αξίες και την ισχυρή πίστη στις βιολογικές λύσεις και τις βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξης. Στοχεύουμε στη διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων, στις οποίες η εμπιστοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο.

Εργαζόμαστε για τους καλλιεργητές.
Δημιουργούμε και προσφέρουμε φυσικές λύσεις. Μέσω των καλλιεργητών, συμβάλλουμε στο να διατίθενται στο κοινό ασφαλή, υψηλής ποιότητας και οικονομικά τρόφιμα. Χτίζουμε σχέσεις με τους καλλιεργητές.

Δημιουργούμε παγκόσμια δίκτυα
Η συνεργασία είναι στο DNA μας. Μέσω του παγκόσμιου δικτύου μας, μοιραζόμαστε το όραμά μας και εμπνέουμε άλλους να αναπτύξουν νέες λύσεις, νέες αναπτυσσόμενεςπρακτικές και νέες προσεγγίσεις.

Η ιστορία μας

Το 1967 ο καλλιεργητής αγγουριών Jan Koppert αναζητούσε μια νέα λύση για την καταπολέμηση των παρασίτων και των ασθενειών καθώς τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούσε έγιναν λιγότερο αποτελεσματικά. Ήταν ο πρώτος που βρήκε και εισήγαγε μια φυσική λύση: έναν φυσικό εχθρό, το άκαρι Phytoseiulus persimilis, για την καταπολέμηση του τετράνυχου.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά που ο Jan Koppert αποφάσισε να παράγει αυτή τη λύση, όχι μόνο για τη δική του εταιρεία, αλλά και για να την πουλήσει στους συναδέλφους καλλιεργητές.

Έτσι γεννήθηκε η Koppert. Οι γιοι του Peter και Paul Koppert καθώς και ο ανιψιός του Henri Oosthoek ήταν αυτοί που μετέτρεψαν τη μικρή πρωτοποριακή εταιρεία στον ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς που είναι σήμερα. Επέκτειναν το φάσμα των ωφέλιμων εντόμων, εισήγαγαν φυσικούς επικονιαστές, εξερεύνησαν και ανέπτυξαν μικροβιακά προϊόντα και βιοδιεγέρτες. Και κατέστησαν τις φυσικές μας λύσεις διαθέσιμες σε καλλιεργητές και αγρότες ανά τον κόσμο. Η εταιρεία παρέχει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα χημικά εντομοκτόνα και υλοποιεί μια σημαντική στροφή προς τη βιώσιμη γεωργία για τη διασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Για περισσότερα από 50 χρόνια συνεχίζουμε να εξερευνούμε, να διαμορφώνουμε και να προωθούμε φυσικές λύσεις που υπάρχουν στη φύση. Σήμερα, η επόμενη γενιά έχει πάρει τα ηνία της οικογενειακής μας εταιρείας και πορεύεται προς το μέλλον. Με 30 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο, οι λύσεις μας εφαρμόζονται με επιτυχία σε περισσότερες από 100 χώρες

Οι λύσεις μας

Προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα φυσικών λύσεων για πιο υγιείς και πιο ασφαλείς καλλιέργειες, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να βελτιώσουν την ποιότητα και την απόδοση της καλλιέργειάς τους. Με τις συνεχείς καινοτομίες μας, την άμεση εξειδικευμένη γνώση και τη συμβουλευτική μας υπηρεσία, υποστηρίζουμε τους καλλιεργητές σε πάνω από 100 χώρες ώστε να εφαρμόζουν με επιτυχία τις αποτελεσματικές και βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας. Η ολιστική προσέγγισή μας είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Βελτιώνουμε την υγεία των φυτών τόσο επάνω όσο και κάτω από το έδαφος. Οι λύσεις μας υποστηρίζουν έναν στόχο: Μια γεωργία 100% βιώσιμη.