Η εταιρεία μας

Η ιστορία μας

Για να κάνουμε τον κόσμο μας πιο βιώσιμο, χρειαζόμαστε μεθόδους καλλιέργειας που να είναι ασφαλείς και υγιείς. Πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις σε αυτές τις γεωργικές προκλήσεις βρίσκονται στην ίδια τη φύση. Για το λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με τη φύση. Επίσης βοηθάμε τον πλανήτη μας να βρει τις ισορροπίες του. Χρησιμοποιούμε φυσικούς εχθρούς για την καταπολέμηση παρασίτων, βομβίνους για επικονίαση, μικροβιακά προϊόντα και βιοδιεγέρτες που υποστηρίζουν, προστατεύουν και ενισχύουν τις καλλιέργειες. Βελτιώνουμε την υγεία των φυτών τόσο στο υπέργειο όσο και στο υπόγειο τμήμα τους.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1967 από τον Jan Koppert, έναν Ολλανδό καλλιεργητή με ένα σπουδαίο όραμα. Ο κόσμος χρειαζόταν μια εναλλακτική λύση για τα χημικά φυτοφάρμακα. Ήταν ο πρώτος που βρήκε μια φυσική λύση για την καταπολέμηση των παρασίτων στις καλλιέργειές του. Έτσι υλοποίησε μια σημαντική μετάβαση προς τη βιώσιμη γεωργία.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, προωθούμε την αγροτική καινοτομία και αυτές οι προσπάθειες έχουν αντίκτυπο. Οι καλλιεργητές και οι αγρότες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις γνώσεις μας για να αποκαταστήσουν τη φυσική ισορροπία στις καλλιέργειές τους. Βελτιώνουμε την υγεία, την ανθεκτικότητα και την απόδοση των καλλιεργειών.

Μαζί ικανοποιούμε τις υψηλότερες απαιτήσεις ως προς την ασφάλεια των τροφίμων ενώ οδεύουμε προς τον τελικό μας στόχο: 100% βιώσιμη γεωργία.

Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο στόχο που όμως δεν μπορούμε να τον πετύχουμε μόνοι μας. Γι' αυτό εργαζόμαστε από κοινού με καλλιεργητές, συνεργάτες, πανεπιστήμια, ερευνητικούς σταθμούς και κρατικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Μαζί συνεισφέρουμε στην καλύτερη υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Ας συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να συνεργαζόμαστε με τη φύση.

Το όραμά μας

Ο κόσμος χρειάζεται μια 100% βιώσιμη γεωργία. Συμβάλλουμε σε αυτόν τον στόχο αναπτύσσοντας και προωθώντας πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας σε συνεργασία με τη φύση.

Brand movie Koppert - Greek subtitles

Play

Η αποστολή μας

Η Koppert συνεισφέρει στην καλύτερη υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Σε συνεργασία με τη φύση, καθιστούμε τη γεωργία πιο υγιή, ασφαλέστερη και πιο παραγωγική. Παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξειδικευμένης γνώσης και φυσικών, ασφαλών λύσεων που βελτιώνουν την υγεία, την ανθεκτικότητα και την απόδοση των καλλιεργειών.

Οι αξίες μας

Οι αρχές που καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας για την υποστήριξη και την επίτευξη της αποστολής, του οράματος και του σκοπού μας. Οι βασικές μας αξίες καθιστούν σαφές τι πρεσβεύουμε και αποτελούν την πυξίδα για οτιδήποτε κάνουμε, είναι ο πυρήνας της εταιρικής μας κουλτούρας.

Συνεργαζόμαστε με τη φύση
Για να κάνουμε τον κόσμο μας πιο βιώσιμο, χρειαζόμαστε μεθόδους καλλιέργειας που να είναι ασφαλείς και υγιείς. Μέσα από τις πράξεις μας πρέπει να διασφαλίζουμε ότι η φύση και οι άνθρωποι συμβάλλουν και επωφελούνται εξίσου. Πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις σε αυτές τις γεωργικές προκλήσεις βρίσκονται στην ίδια τη φύση. Και στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας του πλανήτη μας. Για αυτόν τον λόγο συνεργαζόμαστε με τη φύση.

Εργαζόμαστε για τους καλλιεργητές.
Δεν ξεχνάμε ποτέ τις ρίζες αφού και ο ίδιος ο ιδρυτής μας υπήρξε καλλιεργητής. Παρέχουμε σε καλλιεργητές και αγρότες σε όλο τον κόσμο τα προϊόντα και τις γνώσεις μας. Κατανοούμε τις προκλήσεις τους και νιώθουμε μεγάλη ευθύνη να τους βοηθήσουμε να αποκαταστήσουν τη φυσική ισορροπία στις καλλιέργειές τους. Μέσω αυτών, συμβάλλουμε στο να διατίθενται στο κοινό ασφαλή, υψηλής ποιότητας και οικονομικά τρόφιμα.

Δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε
Καθοδηγούμενοι από την αποστολή μας, βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση για νέες και καλύτερες λύσεις. Εμπλουτίζουμε συνεχώς την τεχνογνωσία μας και βελτιώνουμε τις διαδικασίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ώστε να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των πελατών μας. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μαθαίνουμε μέσα από τις δοκιμές και τα λάθη μας, έτσι παραμένουμε πρωτοπόροι στον τομέα μας.

Δημιουργούμε παγκόσμια δίκτυα
Η συνεργασία είναι στο DNA μας. Γνωρίζουμε ότι για να προσεγγίσουμε περισσότερο την αποστολή και το όραμά μας, πρέπει να συνεργαστούμε. Μέσω του παγκόσμιου δικτύου μας, μοιραζόμαστε το όραμα και τις γνώσεις μας, δημιουργούμε πολύτιμες συνδέσεις και εμπνέουμε άλλους. Το παγκόσμιο δίκτυό μας είναι ζωτικής σημασίας, επομένως η προστασία αυτού του δικτύου είναι εξίσου σημαντική με τη δημιουργία του. Μαζί εργαζόμαστε για τον τελικό μας στόχο: Μια γεωργία 100% βιώσιμη.

Είμαστε μια οικογένεια
Είμαστε μια οικογενειακή εταιρεία και συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον ως οικογένεια. Φροντίζουμε, σεβόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον. Μας ενώνουν οι αξίες και η ισχυρή πίστη στις βιολογικές λύσεις και τις βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξης.

Η ιστορία μας

Το 1967 ο καλλιεργητής αγγουριών Jan Koppert αναζητούσε μια νέα λύση για την καταπολέμηση των παρασίτων και των ασθενειών καθώς τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούσε έγιναν λιγότερο αποτελεσματικά. Ήταν ο πρώτος που βρήκε και εισήγαγε μια φυσική λύση: έναν φυσικό εχθρό, το άκαρι Phytoseiulus persimilis, για την καταπολέμηση του τετράνυχου.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά που ο Jan Koppert αποφάσισε να παράγει αυτή τη λύση, όχι μόνο για τη δική του εταιρεία, αλλά και για να την πουλήσει στους συναδέλφους καλλιεργητές.

Έτσι γεννήθηκε η Koppert. Οι γιοι του Peter και Paul Koppert καθώς και ο ανιψιός του Henri Oosthoek ήταν αυτοί που μετέτρεψαν τη μικρή πρωτοποριακή εταιρεία στον ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς που είναι σήμερα. Επέκτειναν το φάσμα των ωφέλιμων εντόμων, εισήγαγαν φυσικούς επικονιαστές, εξερεύνησαν και ανέπτυξαν μικροβιακά προϊόντα και βιοδιεγέρτες. Και κατέστησαν τις φυσικές μας λύσεις διαθέσιμες σε καλλιεργητές και αγρότες ανά τον κόσμο. Η εταιρεία παρέχει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα χημικά εντομοκτόνα και υλοποιεί μια σημαντική στροφή προς τη βιώσιμη γεωργία για τη διασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Για περισσότερα από 50 χρόνια συνεχίζουμε να εξερευνούμε, να διαμορφώνουμε και να προωθούμε φυσικές λύσεις που υπάρχουν στη φύση. Σήμερα, η επόμενη γενιά έχει πάρει τα ηνία της οικογενειακής μας εταιρείας και πορεύεται προς το μέλλον. Με 30 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο, οι λύσεις μας εφαρμόζονται με επιτυχία σε περισσότερες από 100 χώρες

Οι λύσεις μας

Προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα φυσικών λύσεων για πιο υγιείς και πιο ασφαλείς καλλιέργειες, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να βελτιώσουν την ποιότητα και την απόδοση της καλλιέργειάς τους. Με τις συνεχείς καινοτομίες μας, την άμεση εξειδικευμένη γνώση και τη συμβουλευτική μας υπηρεσία, υποστηρίζουμε τους καλλιεργητές σε πάνω από 100 χώρες ώστε να εφαρμόζουν με επιτυχία τις αποτελεσματικές και βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας. Η ολιστική προσέγγισή μας είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Βελτιώνουμε την υγεία των φυτών τόσο επάνω όσο και κάτω από το έδαφος. Οι λύσεις μας υποστηρίζουν έναν στόχο: Μια γεωργία 100% βιώσιμη.