Το Trianum-P βελτιώνει την παραγωγή πιπεριάς υπαίθρου στην Πορτογαλία

Το Trianum-P βελτιώνει την παραγωγή πιπεριάς υπαίθρου στην Πορτογαλία

Το Trianum, το βιολογικό μυκητοκτόνο της Koppert που περιέχει το αποκλειστικό στέλεχος T-22 του Trichoderma harzianum, έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε καλλιέργειες πιπεριάς για μεταποίηση στην Πορτογαλία, μια χώρα όπου το βιολογικό αυτό μυκητοκτόνο έχει καταχωριστεί από το 2018 σε δύο σκευάσματα(Trianum-P και Trianum-G).

Οι βιομηχανικές καλλιέργειες, όπως και όλες οι άλλες, επηρεάζονται επίσης από μύκητες του εδάφους που μειώνουν σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους. Για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του Trianum-P στις βιομηχανικές καλλιέργειες, η Koppert Portugal πραγματοποίησε δοκιμές με διάφορους καλλιεργητές. Μία από αυτές τις δοκιμές πραγματοποιήθηκε με την εταιρεία Sociedade Agrícola Militão, στην πόλη Ribatejo, σε καλλιέργεια πιπεριάς για τη βιομηχανία μεταποίησης.

Ο Pedro Militão είναι ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας Sociedade Agrícola Militão, η οποία καλλιεργεί περίπου 40 εκτάρια πιπεριάς στην περιοχή Marinhais. Το σύνολο της καλλιέργειας συγκομίζεται μηχανικά. Με τη μηχανοποίηση, είναι πολύ σημαντικό όλα τα φυτά να φτάνουν στο τέλος του κύκλου τους με υψηλό επίπεδο υγείας και ζωηρότητας των φυτών, ώστε το μηχάνημα συγκομιδής να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του. "Με την εισαγωγή της μηχανικής συγκομιδής, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παραγωγής μας και αποφασίσαμε να εισαγάγουμε νέα μέσα που συμβάλλουν στην προστασία των ριζών. Με αυτόν τον τρόπο μάθαμε για πρώτη φορά για το Trianum-P, μια βιολογική λύση με την οποία επιβεβαιώσαμε την αύξηση της ανθεκτικότητας των φυτών στους μύκητες του εδάφους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ευρωστία και, κατά συνέπεια, επιτυγχάνοντας υψηλότερη τελική παραγωγή", εξηγεί ο Pedro Militão.

Η Sociedade Agrícola Militão εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Trianum είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, εγκεκριμένο για τη βιολογική γεωργία και ότι δεν αφήνει υπολείμματα στους καρπούς. Το Trianum ευθυγραμμίζεται με την τοποθέτηση της εταιρείας, η οποία έχει μεγάλη συνείδηση των βιώσιμων γεωργικών πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον. "Αναμφίβολα πρόκειται για ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες για την καλλιέργεια πιπεριάς", λέει ο Pedro Militão.

Τα καλά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με το Trianum καθιστούν το βιολογικό μυκητοκτόνο της Koppert μια ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση έναντι των φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες λαχανικών για τη βιομηχανία μεταποίησης, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στην Πορτογαλία. Περίπου το 80% της συνολικής παραγωγής λαχανικών για τη βιομηχανία μεταποίησης στην Πορτογαλία εξάγεται σε άλλες χώρες αφού υποστεί διάφορες διεργασίες όπως κατάψυξη ή μαγείρεμα. Οι κυριότερες καλλιέργειες λαχανικών για μεταποίηση στην Πορτογαλία είναι οι εξής: (Μπρόκολο 4.000 εκτάρια), (πιπεριά 1.000 εκτάρια), κολοκυθάκια (150 εκτάρια), γλυκοπατάτα (120 εκτάρια) και μελιτζάνα (90 εκτάρια).

Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η παραγωγή καλλιεργειών για τη μεταποιητική βιομηχανία είναι να εργαστεί σε χαμηλή τιμή κατά την οποία το προϊόν φρούτων και λαχανικών παρουσιάζει τα φυσικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, απαλλαγμένο από παράσιτα και ασθένειες και χωρίς φυτοφάρμακα, εξασφαλίζοντας στον τελικό καταναλωτή μηδενικά υπολείμματα. Το Trianum έχει αποδειχθεί ότι είναι μια καλή λύση που εξαλείφει την ανάγκη χρήσης φυτοφαρμάκων για την καταπολέμηση των ασθενειών σε επίπεδο εδάφους στις βιομηχανικές καλλιέργειες. Για το λόγο αυτό, το Trianum έχει γίνει σημαντικό μέρος της βιώσιμης γεωργίας στην Πορτογαλία.

Περισσότερες πληροφορίες;