Η HyFood φέρνει το habanero σε άλλο επίπεδο με βιολογικό έλεγχο

Η HyFood φέρνει το habanero σε άλλο επίπεδο με βιολογικό έλεγχο

Play

Η HyFood - Hydroponic Premium Crops βρίσκεται στο δήμο Linares, Nuevo León, και είναι μια εταιρεία αφιερωμένη στην παραγωγή διαφόρων ποικιλιών πιπεριών habanero σε υδροπονικό σύστημα. Από την ίδρυσή της το 2017, είναι ξεκάθαρη ως προς τον στόχο της: να παράγει φρούτα υψηλής αξίας, όπου βοηθούν τα οικοσυστήματα και προσφέρουν ένα εξειδικευμένο προϊόν στους καταναλωτές. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εφαρμογή ενός συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων που υποστηρίζεται από τις φυσικές λύσεις της Koppert υπήρξε θεμελιώδης.

Για περισσότερα από 4 χρόνια, η Koppert και η HyFood συνεργάστηκαν με επιτυχία στην εφαρμογή ενός προγράμματος IPM, το οποίο διευκόλυνε την προστασία των καλλιεργειών τους χωρίς τη χρήση αγροχημικών και τους επέτρεψε να συμμορφωθούν με το νομικό πλαίσιο για την είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ, μια από τις πιο σημαντικές και απαιτητικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ψάχνω για έναν αξιόπιστο συνεργάτη

Για να είναι συνεπής με τη φιλοσοφία της, η HyFood έπρεπε να ελαχιστοποιήσει τις εφαρμογές αγροχημικών. Για να επιτευχθεί αυτό, ήταν απαραίτητη η εφαρμογή ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων.

"Αρχίσαμε να αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις και βρήκαμε την Koppert... στην αρχή της εγκατάστασης των εργαλείων βιολογικής καταπολέμησης, οι σύμβουλοί τους μας έδειξαν το εύρος των δυνατοτήτων που είχαν να εγκαταστήσουν στην καλλιέργειά μας. Αφού έκαναν τις σχετικές μελέτες και δοκιμές, μας συνέστησαν να χρησιμοποιήσουμε τα προϊόντα που έχουν λειτουργήσει πολύ καλά μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Martin Salazar, διευθυντής παραγωγής της HyFood.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού στην παρακολούθηση των επιβλαβών οργανισμών και η απελευθέρωση ωφέλιμων παραγόντων όπως οι Amblyseius swirskii (Swirski Ulti-Mite), Phytoseiulus persimilis (Spidex Vital Plus), Orius laevigatus (Thripor-L) και Catolaccus hunteri (Catopar). Για την Adriana Ramirez, υπεύθυνη παρακολούθησης επιβλαβών οργανισμών, η προθυμία των συμβούλων της Koppert σε αυτή τη διαδικασία ήταν ζωτικής σημασίας. "Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, διότι αποκτήσαμε γνώσεις και δεξιότητες για να μπορούμε να εντοπίζουμε εγκαίρως παράσιτα όπως η αλευρώδης μύγα, το κόκκινο ακάρεο της αράχνης και ο θρίπας και να απελευθερώνουμε εγκαίρως το ωφέλιμο που απαιτεί ο καθένας και έτσι να μπορούμε να συγκομίσουμε ένα καλό προϊόν".

Ένα πιστοποιημένο προϊόν στο επόμενο επίπεδο

Το Μεξικό είναι ο κύριος εξαγωγέας διαφόρων ποικιλιών τσίλι, αντιπροσωπεύοντας το 90% της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης. Τα τελευταία 10 χρόνια, οι εξαγωγές αυτού του καρπού είχαν μέση ετήσια αύξηση 1,8% σε όγκο και 11,4% σε οικονομική αξία, με κύριο πελάτη του μεξικανικού τσίλι τις Ηνωμένες Πολιτείες, χώρα στην οποία κατευθύνεται περίπου το 99% του συνολικού όγκου που εξάγεται. "Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε κατά την εξαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που απαγορεύει τη χρήση ορισμένων χημικών μορίων στην καλλιέργεια. Έχουμε συμμορφωθεί με αυτές τις απαιτήσεις χάρη στον βιολογικό έλεγχο", δήλωσε ο Salazar.

Εκτός από τα οφέλη της πρόσβασης σε εξαγωγικές αγορές, η HyFood βελτιώνει τις διαδικασίες υδροπονικής παραγωγής της χάρη στη συμμόρφωση που απαιτείται από διεθνείς πιστοποιητές που προσυπογράφουν τα habaneros της ως ασφαλές και αβλαβές προϊόν.

Η συνεργασία μεταξύ της Koppert και της HyFood είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η εφαρμογή ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών που βασίζεται στον βιοέλεγχο μπορεί να ανοίξει πόρτες σε διεθνείς αγορές και να μεγιστοποιήσει την απόδοση και την παραγωγικότητα της καλλιέργειάς σας.