Καταναλωτές

Καταναλωτές

Κάθε μέρα, η Koppert βοηθά τους καλλιεργητές και τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να καταπολεμήσουν τα παράσιτα και τις ασθένειες με φυσικό και βιώσιμο τρόπο. Αυτό συμβαίνει, διότι ελπίζουμε να συμβάλλουμε ενεργά σε μια βιώσιμη κοινωνία με ασφαλή τρόφιμα σε επαρκείς ποσότητες, με σκοπό να τροφοδοτήσουμε έναν ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό.

Η παραγωγή των φυσικών εχθρών, των βομβίνων και των μικροβιολογικών λύσεων αποτελεί μια διαδικασία εντατικής γνώσης. Επιπλέον, η εφαρμογή των προϊόντων μας απαιτεί συνεχή υποστήριξη. Συνεπώς, η Koppert προμηθευέι τα προϊόντα της αποκλειστικά σε επαγγελματίες καλλιεργητές και αγρότες.


Για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στο καταναλωτή, έχουμε συντάξει μία λίστα με τις συχνές ερωτήσεις. Ελπίζουμε ότι θα βρείτε την απάντηση στην ερώτησή σας σε αυτήν τη λίστα.

Βιολογική φυτοπροστασία

Τί είναι η βιολογική φυτοπροστασία;

Η βασική ιδέα για την βιολογική φυτοπροστασία είναι πολύ απλή: οι φυσικοί εχθροί, όπως τα αρπακτικά ακάρεα, οι πασχαλίτσες και οι παρασιτικές σφήκες, απελευθερώνονται με σκοπό την καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων, όπως γίνεται και στη ​​φύση. Η Koppert προμηθεύει διάφορα είδη από παρασιτικές σφήκες, αρπακτικά ακάρεα, έντομα, σκαθάρια, κηκιδόμυγες και χρύσωπες. Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube για να δείτε πώς οι φυσικοί εχθροί επιτίθενται στο θήραμά τους.

 • Γιατί να επιλέξουμε την βιολογική φυτοπροστασία;
  Γιατί να επιλέξουμε την βιολογική φυτοπροστασία;

  Οι καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν βιολογικές μεθόδους φυτοπροστασίας σε μεγάλη κλίμακα. Ως αποτέλεσμα, η χρήση εντομοκτόνων έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ οι καλλιεργητές απολαμβάνουν τα οφέλη με μεγαλύτερες ποιοτικά και ποσοτικά αποδόσεις. Τα προϊόντα που αναπτύσσονται με τη βοήθεια της φυτοπροστασίας με βιολογικές μεθόδους είναι πιο υγιή και ασφαλή τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το περιβάλλον. Τα μαγαζιά που πουλούν λαχανικά και λουλούδια θεωρούν ότι η βιωσιμότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι πολύ σημαντικές.

 • Πού μπορώ να προμηθευτώ τα προϊόντα σας;
  Πού μπορώ να προμηθευτώ τα προϊόντα σας;

  Οι επαγγελματίες καλλιεργητές μπορούν να έρθουν σε επαφή με έναν από τους αντιπροσώπους της Koppert Hellas.

 • Πώς μπορώ να ελέγξω αν τα φρούτα και τα λαχανικά στις αγορές καλλιεργήθηκαν με χρήση βιολογικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων;
  Πώς μπορώ να ελέγξω αν τα φρούτα και τα λαχανικά στις αγορές καλλιεργήθηκαν με χρήση βιολογικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων;

  Ενώ όλο και περισσότεροι καλλιεργητές χρησιμοποιούν φυσικούς εχθρούς για την καταπολέμηση παρασίτων και ασθενειών αντί για χημικά σκευάσματα, κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό στα ίδια τα προϊόντα. Ρωτήστε τους εμπόρους-προμηθευτές και ενθαρρύνετε τους να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές.

  Αν αγοράσετε ένα προϊόν που φέρει την ένδειξη «οργανικό», μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι χημικής φυτοπροστασίας.

 • Αγόρασα ένα φυτό με μια κάρτα / σακουλάκι Koppert πάνω. Τι να κάνω με αυτό;
  Αγόρασα ένα φυτό με μια κάρτα / σακουλάκι Koppert πάνω. Τι να κάνω με αυτό;

  Η κάρτα / σακουλάκι στο φυτό σημαίνει ότι φυσικοί εχθροί χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση παρασίτων. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι και σημαίνει ότι αγοράσατε ένα φυτό που διαχειρίστηκε με βιολογικές μεθόδους! Εσείς μπορείτε να αφήσετε την κάρτα / σακουλάκι στο φυτό. Ακόμη, ενδέχεται να περιέχει μερικούς φυσικούς εχθρούς, οι οποίοι θα συνεχίσουν να καταπολεμούν τα παράσιτα στο φυτό αυτό. Μην ανησυχείτε για αυτά τα έντομα: ενδιαφέρονται μόνο για τα παράσιτα και θα πεθάνουν όταν εκείνα έχουν εξαλειφθεί.

Φυσική επικονίαση

Τί είναι η φυσική επικονίαση;
Λαχανικά όπως τομάτες και πιπεριές συχνά παράγονται σε θερμοκήπια. Μέχρι τη στιγμή που μια νόστιμη τομάτα φτάνει στο πιάτο σας, έχει κάνει ήδη ένα πολύ μακρύ ταξίδι. Το φυτό πρέπει πρώτα να σχηματίσει καρπούς πριν καν αυτό αρχίσει να μεγαλώνει. Στη φύση τα έντομα και τα άλλα ζώα φροντίζουν τη επικονίαση και επομένως το σχηματισμό των καρπών. Οι μέλισσες θεωρούνται παραδοσιακά σημαντικοί επικονιαστές. Ο βομβίνος είναι ένας στενός συγγενής της μέλισσας. Το 1987 διαπιστώθηκε ότι οι βομβίνοι θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμοι σε θερμοκήπια με σκοπό την επικονίαση.

 • Γιατί να χρησιμοποιήσετε φυσική επικονίαση;
  Γιατί να χρησιμοποιήσετε φυσική επικονίαση;

  Η χρήση των βομβίνων εξοικονομεί πολύ χρόνο και χειρωνακτική εργασία. Οι καλλιέργειες θα έπρεπε διαφορετικά να επικονιαστούν με το χέρι. Επίσης, κατέστη σαφές ότι η φυσική επικονίαση από τους βομβίνους παρήγαγε καλύτερα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, αναβάθμισε την ποιότητα των φρούτων και δημιούργησε υψηλότερες αποδόσεις.

  Η Koppert παράγει διαφορετικούς τύπους βομβίνων σε διάφορες χώρες, ανάλογα με την τοπική νομοθεσία. Οι βομβίνοι δεν παράγονται πλέον μόνο για τις τομάτες, αφού οι καλλιεργητές κάνουν χρήση τους σε περισσότερους από 120 διαφορετικούς τύπους καλλιεργειών. Από τότε έχουν παραχθεί δισεκατομμύριοι βομβίνοι. Με το φυσικό πληθυσμό των μελισσών και άλλων εντόμων που απειλούνται, αυτή η παραγωγή κρίνεται πιο σημαντική από ποτέ.

 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των βομβίνων και των μελισσών;
  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των βομβίνων και των μελισσών;

  Οι βομβίνοι κάνουν έντονη επικονίαση, η οποία είναι απαραίτητη για τις τομάτες και είναι ευεργετική για τα blueberries.
  Επίσης συνεργάζονται πολύ καλά μαζί με τις μέλισσες.

  Οι κύριες διαφορές είναι:

  • Οι βομβίνοι είναι μεγαλύτεροι από τις μέλισσες
  • Οι βομβίνοι δεν παράγουν μέλι
  • Οι βομβίνοι ζουν σε μικρότερες αποικίες (εκατοντάδες αντί για δεκάδες χιλιάδες)
  • Η αποικία βομβίνων δεν αδρανοποιεί, μόνο οι βασίλισσες
 • Γιατί προτιμάμε τους βομβίνους και όχι μέλισσες;
  Γιατί προτιμάμε τους βομβίνους και όχι μέλισσες;

  Οι βομβίνοι είναι επιμελείς εργάτες. Ένας μόνο βομβίννος μπορεί να επικονιάσει περίπου 150 kg τομάτας, να επισκεφθεί χιλιάδες λουλούδια και να εργαστεί 18 ώρες την ημέρα. Μπορεί ακόμα να ταξιδέψει μέχρι 10 χιλιόμετρα μακριά από την κυψέλη του, να συλλέξει και να μεταφέρει γύρη στο 60% του ίδιου του σωματικού του βάρους. Δεν αφήνουν τις κακές καιρικές συνθήκες να τους επιβραδύνουν , αλλά συνεχίζουν να εργάζονται σε κρύο και ανέμους. Αυτό εξηγεί γιατί προτιμώνται από τις μέλισσες, οι οποίες συνηθίζουν να παραμένουν στην κυψέλη σε κακές καιρικές συνθήκες. Οι βομβίνοι της Koppert είναι επίσης εξαιρετικά υγιείς. Τα ανεξάρτητα ιδρύματα αξιολογούν την ποιότητα και την υγεία τους και η Koppert διεξάγει αυστηρές επιθεωρήσεις.

 • Πώς μπορώ να παραγγείλω μια κυψέλη βομβίνων;
  Πώς μπορώ να παραγγείλω μια κυψέλη βομβίνων;

  Δυστυχώς, οι καταναλωτές δεν μπορούν να παραγγείλουν αποικίες (μόνο οι καλλιεργητές).

 • Τσιμπήθηκα από βομβίνο. Τι πρέπει να κάνω?
  Τσιμπήθηκα από βομβίνο. Τι πρέπει να κάνω?

  Οι πληροφορίες στο bumblebee stings παρέχουν καθοδήγηση για τη μείωση της πιθανότητας να σας τσιμπήσει βομβίνος και για την πιθανή αντίδραση στο τσίμπημα και τη θεραπεία.

Μικροβιολογικές λύσεις

Εκτός από τα ωφέλιμα έντομα και τους επικονιαστές, τα μικροβιακά προϊόντα όπως τα βακτήρια και οι μύκητες αποτελούν τον τρίτο πυλώνα για τη βιώσιμη παραγωγή φυτών και καλλιεργειών. Παρόλο που δεν μπορούν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι, τα προϊόντα αυτά - τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στα υπέργεια είτε στα υπόγεια τμήματα του εδάφους - έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απίστευτα πράγματα. Αντιμετωπίζουν ασθένειες και παράσιτα, ενισχύουν τις καλλιέργειες και βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων. Η ανάπτυξή τους απαιτεί υψηλή ποιότητα και δαπανηρή επιστημονική έρευνα.

 • Πώς δρουν οι μικροοργανισμοί;
  Πώς δρουν οι μικροοργανισμοί;

  Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει, αλλά το βιολογικό μυκητοκτόνο Trianum αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Το Trianum βασίζεται στο μύκητα Trichoderma harzianum. Τα σπόρια του στελέχους Τ-22 αποικούν στο ριζικό σύστημα ενός φυτού και περιορίζουν τα παθογόνα.

Εργασίες / Σχολείο

Εργάζεστε πάνω σε μια σχολική εργασία; Εάν ναι, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.natureslittlehelpers.info/ για πληροφορίες σχετικά με την βιολογική φυτοπροστασία, τη φυσική επικονίαση και τη μικροβιολογία. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες και στο www.koppert.com, αλλά οι πληροφορίες αυτές απευθύνονται σε επαγγελματίες καλλιεργητές.

Παραγγελία διαφημιστικού υλικού

Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα για να παραγγείλετε φυλλάδια και άλλα διαφημιστικά υλικά. Λάβετε υπόψη ότι τα φυλλάδια απευθύνονται σε επαγγελματίες καλλιεργητές.