Το Spidex Vital τηρεί τις υποσχέσεις του

Το Spidex Vital τηρεί τις υποσχέσεις του

Ο πατέρας του Sjaak van Dijk χρησιμοποιούσε ήδη το αρπακτικό άκαρι Phytoseiulus persimilis και ο ίδιος ο Sjaak το χρησιμοποιούσε πάντα. Ωστόσο, ο Sjaak προχώρησε πρόσφατα στη μετάβαση στο Spidex Vital. Οι πρώτες του εμπειρίες από τη χρήση του νέου προϊόντος είναι θετικές: "Γνωρίζω το Phytoseiulus σε όλη μου τη ζωή", αρχίζει ο αγγουροκαλλιεργητής. Στο αγρόκτημά του, έκτασης τριών εκταρίων, στο Pijnacker της Ολλανδίας, το αρπακτικό ακάρεο ήταν πάντα ένα αξιόπιστο ευεργετικό. 'Το χρησιμοποιώ για την καταπολέμηση του ακάρεως της αράχνης σε συνδυασμό με τα Cucumeris, Feltiella και Swirskii. Μαζί, δημιουργούν ένα αποτελεσματικό μείγμα. Μπορείτε να τα δείτε αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους και να ξεκινήσουν αμέσως να κάνουν τη δουλειά τους".

Μια στιγμή έντασης

Ο Sjaak van Dijk μεταπήδησε στη Spidex Vital στις αρχές Φεβρουαρίου. "Έχω τρεις καλλιέργειες το χρόνο", μας λέει πέντε εβδομάδες αργότερα. "Καθώς η παλιά καλλιέργεια πάντα καθαρίζεται, ξεκινάω από το μηδέν κάθε φορά και πρέπει να δημιουργήσω τους απαραίτητους πληθυσμούς τρεις φορές. Αυτή είναι πάντα μια κρίσιμη και τεταμένη στιγμή σε φάρμες αγγουριών όπως η δική μου. Και καθώς τα ακάρεα της αράχνης μπορούν να προκαλέσουν πραγματικά προβλήματα σε αυτού του είδους τις καλλιέργειες, ένα ακόμη καλύτερο ευεργετικό είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Αυτός ήταν ο λόγος για να δοκιμάσω το νέο προϊόν".

Ο έλεγχος των παρασίτων ξεκινά νωρίτερα

Μέχρι στιγμής, το Spidex Vital έχει κάνει αυτό που περίμενε ο Sjaak van Dijk από αυτό. Μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία των πρώτων παραδόσεων, έριξε μια πιο προσεκτική ματιά στην καλλιέργεια. "Ήταν σαφές ότι τα αρπακτικά ακάρεα ήταν πιο ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλη την καλλιέργεια. Παρατήρησα επίσης πολλά αυγά Phytoseiulus." Αυτό ανταποκρίνεται στις εξηγήσεις που έλαβε ο Sjaak από τον σύμβουλο Ron Delissen και σε αυτό που υποσχέθηκε η Koppert στο φυλλάδιο, μας λέει. 'Το Spidex Vital πιάνει αμέσως δουλειά στην αντιμετώπιση των ακάρεων αράχνης και των hot-spots, τα ωφέλιμα φυτά αναζητούν πιο αποτελεσματικά και καθώς γεννούν τα αυγά τους νωρίτερα, ο πληθυσμός αναπτύσσεται ταχύτερα'.

Αίσθηση ηρεμίας στο αγρόκτημα

Η αυξημένη αποτελεσματικότητα του Spidex Vital αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον Sjaak van Dijk. "Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα ακάρεα αράχνης μπορούν να προκαλέσουν πραγματικά προβλήματα στα αγγούρια. Η ικανότητα του Spidex Vital να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα ακάρεα της αράχνης και τα hot-spots φέρνει μια αίσθηση ηρεμίας στο αγρόκτημα." Ο ίδιος δηλώνει ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές μέχρι τώρα. Αλλά, λέει, το καλοκαίρι δεν έχει έρθει ακόμα. 'Αργότερα κατά τη διάρκεια της σεζόν, η υγρασία του αέρα θα μειωθεί. Αν και τα ακάρεα της αράχνης προτιμούν το ξηρότερο κλίμα του θερμοκηπίου, τα αρπακτικά ακάρεα είναι κάπως λιγότερο πρόθυμα γι' αυτό. Το Spidex Vital πρέπει ακόμη να αποδειχθεί σε τέτοιες ξηρές συνθήκες. Θέλω να δω τι θα συμβεί. Ωστόσο, πρόκειται για ένα νέο προϊόν και η Koppert μπορεί να παράσχει τροποποιημένες συστάσεις για τη χρήση του πιο κοντά στο χρόνο. Ίσως χρειαστεί να το εφαρμόζουμε πιο συχνά ή να απελευθερώνουμε μεγαλύτερους αριθμούς... θα δούμε.

Ένα πιο ισχυρό σύστημα

Με βάση τις αρχικές του εμπειρίες, ο Sjaak van Dijk είναι ικανοποιημένος με το Spidex Vital. "Είναι καλό σημάδι αν έχεις ένα αρπακτικό ακάρεο που μπαίνει αμέσως στην καλλιέργεια για να αρχίσει να ψάχνει. Κάνει το σύστημα πιο ανθεκτικό".

Αλλαγή παιχνιδιού στον έλεγχο των ακάρεων αράχνης

Καθώς η Koppert είναι σε θέση να ελέγχει τις συνθήκες παραγωγής ακόμη καλύτερα τώρα, αυτό αυξάνει την ασφάλεια παράδοσης, που είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους χρήστες. Οι καλλιεργητές επωφελούνται σημαντικά από το Spidex Vital και ο έλεγχος των ακάρεων αράχνης γίνεται πιο ισχυρός. Ο Tim καταλήγει: "Θα εξηγήσουμε την προστιθέμενη αξία του νέου προϊόντος στην αγορά με πολύ σαφείς όρους. Ακριβώς όπως και ο προκάτοχός του πριν από περισσότερα από πενήντα χρόνια, το Spidex Vital έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε έναν παράγοντα που θα αλλάξει το παιχνίδι στον έλεγχο του ακάρεως της αράχνης. Αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και ελέγχει ακόμη περισσότερο τα ακάρεα της αράχνης. Και ο παραγωγός καρπώνεται τα οφέλη".

Περισσότερα για το Spidex Vital