Το Rancho Los Pinos είναι σύμμαχος της φύσης

Το Rancho Los Pinos είναι σύμμαχος της φύσης

Με κέντρα παραγωγής στο San Quintín και στο Vizcaíno της Baja California, η Rancho Los Pinos θέτει τα πρότυπα για την παραγωγή, τη συσκευασία και την εμπορία λαχανικών στο βορειοδυτικό Μεξικό. Φημισμένη για την ποιότητα και αφοσιωμένη στη βιωσιμότητα και την ευημερία του εργατικού δυναμικού, αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο.

Play

Το Rancho Los Pinos ιδρύθηκε το 1950 από τον Don Luis Rodríguez Aviña και διαθέτει πάνω από 70 χρόνια γεωργικής εμπειρίας. Στα 610 εκτάρια προστατευόμενης καλλιεργήσιμης γης, το ράντσο παράγει διάφορες ποικιλίες ντομάτας και αγγουριού, καθώς και 55 εκτάρια λαχανάκια Βρυξελλών σε ανοιχτό χωράφι ετησίως. Οι καλλιέργειες αυτές διανέμονται σε αγορές της Ασίας, της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και στο εσωτερικό της χώρας.

Η μεγάλη κλίμακα παραγωγής, η υψηλή ζήτηση νερού και οι πιέσεις από παράσιτα προκαλούν την ομάδα του Los Pinos να αναζητήσει καινοτόμες λύσεις για τη βιωσιμότητα. Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 65% και έχουν ελαχιστοποιήσει τη χρήση φυτοφαρμάκων εφαρμόζοντας προγράμματα βιολογικού ελέγχου και φυσικής επικονίασης.

Ένας μακρύς και όλο και πιο βιώσιμος δρόμος προς τη μάθηση και την επιτυχία

Η συνεργασία μεταξύ της Koppert και του Rancho Los Pinos διαρκεί πάνω από 20 χρόνια, ξεκινώντας με προγράμματα φυσικής επικονίασης και εξελισσόμενη σε βιολογικό έλεγχο για θρίπες και άλλα παράσιτα. "Συνέστησα την Koppert για την αποτελεσματική εφοδιαστική της στην παράδοση βασικών υλικών: προϊόντα βιολογικής καταπολέμησης, επικονιαστές και εργαλεία όπως οι παγίδες Rollertrap για την παρακολούθηση των μεταναστευτικών παρασίτων", δήλωσε ο Eduardo Chan, διευθυντής παραγωγής του αγροκτήματος, ο οποίος έχει δει από πρώτο χέρι την επιτυχία της Koppert.

"Συνειδητοποιήσαμε ότι η ενσωμάτωση επικονιαστών και βιολογικού ελέγχου στις καλλιέργειές μας μείωσε σημαντικά την εξάρτησή μας από φυτοφάρμακα υψηλής επίδρασης", σημείωσε ο José Antonio Cruz, γενικός διευθυντής της Grupo Los Pinos. "Μαζί, μάθαμε να παράγουμε καλύτερα, πιο υγιεινά τρόφιμα και να εξαλείφουμε σχεδόν τα φυτοφάρμακα στην παραγωγή ντομάτας και αγγουριού. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό το επίτευγμα".

Στο Rancho Los Pinos, έχουν θέσει ως στόχο να συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολιτικές και τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό τους επέτρεψε να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές.

Χάρη στη χρήση των βιολογικών συστημάτων της Koppert, οι παραγωγοί σε όλο τον κόσμο έχουν μειώσει τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον μειώνοντας δραστικά τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων. Επιπλέον, μαζί τους έχουν αναπτυχθεί λύσεις αιχμής που τους επέτρεψαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των καλλιεργειών τους. Η συνεχής συνεργασία μεταξύ των αγροτών και της Koppert ανταποκρίνεται σε μία από τις βασικές αξίες της: να εργάζεται για τους παραγωγούς.