Οι νηματώδεις καθιέρωσαν λύση για το Nesidiocoris στη Γαλλία

Οι νηματώδεις καθιέρωσαν λύση για το Nesidiocoris στη Γαλλία

Το προϊόν της Koppert για τους νηματώδεις, Capsanem, θεωρείται η λύση "αναφοράς" κατά του Nesidiocoris tenuis στη Γαλλία- ειδικά φέτος που η πίεση είναι πραγματικά υψηλή, με το Nesidiocoris να εμφανίζεται στις καλλιέργειες από τον Φεβρουάριο και μετά, δηλαδή πολύ νωρίς. Το Nesidiocoris tenuis είναι ένα ζωύφιο που αποτελεί πρόβλημα στη Γαλλία εδώ και 10 χρόνια. Προκαλεί σημαντικές ζημιές, ιδιαίτερα στις τομάτες, και διαταράσσει σοβαρά τη βιολογική ισορροπία. Η SCEA de Fontanel ήταν ένας από τους πρώτους πελάτες της Koppert France και εξακολουθεί να είναι, χρησιμοποιώντας πολλές από τις λύσεις IPM της Koppert, συμπεριλαμβανομένου του Capsanem για τον έλεγχο της πίεσης του Nesidiocoris.

"Παράγουμε πέντε εκτάρια ντομάτας, μέσω άμεσης και υδροπονικής καλλιέργειας, στο Châteaurenard κοντά στη Μασσαλία, και το κάνουμε εδώ και τέσσερις γενιές. Πρέπει να ελέγξουμε το Nesidiocoris επειδή είναι πολύ ισχυρό σε αυτόν τον τομέα", λέει η συνδιαχειρίστρια της SCEA, Bélinda Gaillet. "Το Capsanem μας άρεσε λόγω των ιδιοτήτων βιολογικής προστασίας του. Επιπλέον, ως μακροοργανισμός, δεν υπάρχει περίοδος αναμονής. Αυτά είναι σημαντικά πλεονεκτήματα στο αγρόκτημά μας, το οποίο εφαρμόζει την ΟΠΜ για όσο καιρό υπάρχει στη Γαλλία. Είδαμε ότι ήταν αποτελεσματικό. Χρησιμοποιήσαμε το Capsanem σε πολλά τεμάχια για να ρυθμίσουμε το ζωύφιο και δοκιμάσαμε διάφορες μεθόδους εφαρμογής: το μικρό ψεκαστικό σακίδιο που κατευθύνεται στο κεφάλι του φυτού με πολύ τοπικό τρόπο, καθώς και το ρομπότ επεξεργασίας, το οποίο χρησιμοποιείται με το μπλοκάρισμα των κάτω ακροφυσίων, ώστε να δρα μόνο στο κεφάλι και να αποφεύγει τον Μακρόλοφό μας. Το Capsanem είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος!

Η Audrey Vignaud είναι η τεχνική υπεύθυνη του συμβούλου της Koppert για τη νοτιοανατολική περιφέρεια της Γαλλίας: "Συνιστούμε τον ωφέλιμο νηματώδη Capsanem σε συνδυασμό με ένα βοηθητικό για την αντιμετώπιση του Nesidiocoris. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από την Koppert Ισπανίας σε κλωβούς αναπαραγωγής στην Αλμερία, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον για τη μέθοδο που έχουμε επικυρώσει στον αγρό. Τα αποτελέσματα είναι πολύ σαφή. Είναι πολύ αποτελεσματικό στις προνύμφες. Οι νηματώδεις δρουν επίσης στο Macrolophus, το οποίο είναι βιολογικά πολύ κοντά στο Nesidiocoris. Επομένως, το Capsanem πρέπει να στοχεύει στην κορυφή του φυτού και να αποφεύγεται η απορροή. Βελτιώσαμε τις συστάσεις μας ώστε να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε λιγότερο το Macrolophus. Πρόκειται για μια λεπτή ισορροπία, αλλά το Capsanem σημαίνει ότι μπορεί να αποφευχθεί η χημική επεξεργασία, που είναι ο στόχος πολλών εταιρειών".

Η μέθοδος προστασίας από νηματώδεις για το Nesidiocoris αναμενόταν με ανυπομονησία από τους παραγωγούς στη Νότια Γαλλία, αλλά και, πιο πρόσφατα, στο βορρά. "Είχαμε φτάσει σε τεχνικό αδιέξοδο με αυτό το ζωύφιο, ιδίως στα προγράμματα "μηδενικών υπολειμμάτων". Το Capsanem είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαχείριση του Nesidiocoris", καταλήγει η Audrey Vignand.