Η La Hacienda Fresh αυξάνει την κερδοφορία των καλλιεργειών χάρη στον βιολογικό έλεγχο

Η La Hacienda Fresh αυξάνει την κερδοφορία των καλλιεργειών χάρη στον βιολογικό έλεγχο

Play

Κατά τη διαδικασία της φυτικής παραγωγής, η συγκομιδή είναι το σημείο όπου φαίνονται τα αποτελέσματα της γεωπονικής διαχείρισης. Η καλή διαχείριση δεν έχει ως αποτέλεσμα μόνο την ποιότητα των καρπών με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και τον αριθμό των παραγωγικών εβδομάδων και, επομένως, την κερδοφορία της επιχείρησης. Η εφαρμογή ενός προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να το επιτύχετε αυτό. Αυτό πιστοποιείται από την La Hacienda Fresh, μια εταιρεία που έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στην ολοκληρωμένη διαχείριση εχθρών και ασθενειών, καθιστώντας την σημείο αναφοράς στην τεχνογνωσία στην παραγωγή πιπεριάς.

Ο κύκλος συγκομιδής της πιπεριάς ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και τις συνθήκες παραγωγής. Στη La Hacienda Fresh, η περίοδος των 42 εβδομάδων είναι εφικτή χάρη στη μείωση του στρες της καλλιέργειας με τη μείωση του φορτίου φυτοφαρμάκων. Ο José Luis Loera, διευθυντής παραγωγής, εξηγεί:

"Η βιολογική καταπολέμηση των παρασίτων μας βοήθησε να έχουμε καλύτερη απόδοση με την επιμήκυνση των εβδομάδων συγκομιδής. Καταφέραμε να φτάσουμε τις 42 εβδομάδες χάρη στο γεγονός ότι οι εφαρμογές αγροχημικών μειώθηκαν σημαντικά, έως και 40%, ανάλογα με τον κύκλο", δήλωσε.

Η Hacienda Fresh και η Koppert εφαρμόζουν ένα επιτυχημένο πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης παρασίτων τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μαζί έχουν καταφέρει να ελέγξουν παράσιτα όπως τα ακάρεα αράχνης, τους θρίπες, τις αφίδες και τα αλευρώδη έντομα. Σύμφωνα με τον José Manuel Tafoya, junior production manager, η απελευθέρωση φυσικών εχθρών αυτών των παρασίτων και η μείωση των εφαρμογών αγροχημικών είχαν θετικό αντίκτυπο στις καλλιέργειές τους. "Τα προϊόντα Koppert είναι εύκολο να εφαρμοστούν, αρκεί να πηγαίνουμε χέρι-χέρι με τον σύμβουλο για να μπορούμε να απελευθερώνουμε εγκαίρως... έχουμε δει τον αντίκτυπο να αντανακλάται σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τον εργαζόμενο και σε καλύτερη ποιότητα φρούτων για εξαγωγή, αφού παράγονται σε ασφαλέστερες συνθήκες".

Σημασία της καλλιέργειας πιπεριάς στο Μεξικό

Η κερδοφορία μιας καλλιέργειας βασίζεται στην ποσότητα και την ποιότητα των καρπών της και στο χρόνο παραγωγής και συγκομιδής τους, στην τιμή των καρπών στην αγορά και στο κόστος παραγωγής. Για το λόγο αυτό, ο αυξημένος κύκλος συγκομιδής, η καλύτερη ποιότητα των καρπών και το ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους συμβάλλουν σημαντικά σε μια κερδοφόρα καλλιέργεια.

Οι πιπεριές είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες στη μεξικανική γεωργική αγορά. Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας είναι ο κύριος εξαγωγέας πιπεριάς με μερίδιο 29% σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελούν τους κύριους προορισμούς για αυτό το σημαντικό σολανώδες φυτό. Το πλαίσιο αυτό μας δείχνει την υψηλή αξία αυτής της καλλιέργειας και τη σημασία της παραγωγής ποιοτικών καρπών για εξαγωγή.

Αν θέλετε να πετύχετε ό,τι πέτυχε η La Hacienda Fresh, κάντε το πρώτο βήμα και επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο της Koppert.