Η Don Sanchez Fresh καινοτομεί με βιολογικό έλεγχο στα αβοκάντο

Η Don Sanchez Fresh καινοτομεί με βιολογικό έλεγχο στα αβοκάντο

Η Don Sánchez Fresh είναι παραγωγός αβοκάντο, μούρων και άλλων γεωργικών καλλιεργειών. Η επιτυχημένη εμπειρία τους με τη βιολογική καταπολέμηση παρασίτων και ασθενειών σε καλλιέργειες όπως τα σμέουρα, τους οδήγησε στην απόφαση να εφαρμόσουν αυτό το εργαλείο στην παραγωγή αβοκάντο Hass. Το αποτέλεσμα ήταν ένας αποτελεσματικός και ασφαλής έλεγχος του θρίπα, των κρυσταλλικών ακάρεων και άλλων παρασίτων, ο οποίος εγγυήθηκε την επιτυχία της παραγωγής τους και την είσοδό τους σε διάφορες διεθνείς αγορές.

Play

Από το 1983, η Don Sánchez Fresh ασχολείται με την παραγωγή, τη διανομή και την εμπορία αβοκάντο και άλλων γεωργικών προϊόντων. Με έδρα το Michoacán του Μεξικού, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση άρχισε να χρησιμοποιεί βιολογικό έλεγχο στην παραγωγή σμέουρων, όταν κατάφερε να ελέγξει με επιτυχία το λευκό ακάρεο, ένα παράσιτο που αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα για αρκετούς παραγωγούς μούρων στην περιοχή. Τότε ήταν που έμαθαν για τις φυσικές λύσεις της Koppert. Έκτοτε, οι δύο εταιρείες διατηρούν στενή σχέση που τους επέτρεψε να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα.

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών σε δέντρα αβοκάντο

Στην παραγωγή αβοκάντο υπάρχουν διάφοροι εχθροί, όπως θρίπες, καφέ αράχνες, κρυσταλλικές αράχνες, σκουλήκια και μυρμήγκια, καθώς και ασθένειες των ριζών που προκαλούν μείωση της απόδοσης των δέντρων αβοκάντο και οικονομικές απώλειες λόγω ζημιών στους καρπούς. Για το λόγο αυτό, η ολοκληρωμένη διαχείριση των παρασίτων και των ασθενειών είναι απαραίτητη. Η προσέγγιση αυτή συνδυάζει μια σειρά μεθόδων, όπως η παρακολούθηση, οι καλλιεργητικές πρακτικές, η βιολογική καταπολέμηση και, μόνο όταν είναι απαραίτητο, η χημική καταπολέμηση.

Παρόλο που ο βιολογικός έλεγχος δεν είναι ακόμη διαδεδομένος στην παραγωγή αβοκάντο στο Μεξικό, όλο και περισσότεροι παραγωγοί διερευνούν την ανάπτυξη και εφαρμογή φυσικών εχθρών των εχθρών και των ασθενειών, όπως αρπακτικά ακάρεα και ζωύφια, δακτυλόπτερα, ωφέλιμοι νηματώδεις και εντομοπαθογόνοι μύκητες, μεταξύ άλλων, προκειμένου να εξασφαλίσουν βιώσιμη παραγωγή που τους επιτρέπει να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε εξαγωγικές αγορές όπου τα εμπόδια εισόδου γίνονται όλο και πιο αυστηρά.

Oscar Alvarez, διευθυντής οπωρώνων της Don Sanchez Fresh, είναι σημαντικό να υπάρχει υπομονή και να αναπτυχθούν γνώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των ωφέλιμων εντόμων και τη σχέση τους με άλλα εργαλεία ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας. "Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να χάσετε το φόβο σας. Χρειάζεστε τη βοήθεια των συμβούλων της Koppert για να γνωρίζετε ποιες ουσίες επηρεάζουν την απόδοση των ωφέλιμων εντόμων. Χρειάζεται επίσης μεγάλη αφοσίωση για να επιτύχετε τα ευνοϊκά αποτελέσματα που δίνει η βιολογική καταπολέμηση των παρασίτων.

Περισσότερες ανοιχτές πόρτες χάρη στον βιολογικό έλεγχο

Σε αρκετές χώρες υπάρχουν κανονισμοί που περιορίζουν τη χρήση ορισμένων φυτοφαρμάκων και υποχρεώνουν τους αγρότες να εφαρμόζουν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Ολοένα και περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης απαιτούν ακόμη και εξωθεσμικούς όρους για την εμπορία φρούτων και λαχανικών στους διαδρόμους τους. Η ΟΠΜ επιτρέπει στους αγρότες να συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς και να εξασφαλίζουν ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον φυτική παραγωγή.

Όλοι οι αγρότες πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να παραμείνουν στην αγορά. Ο Fabián Alejandre, συντονιστής οπωρώνων αβοκάντο στην Don Sánchez Fresh, λέει: "Ένας από τους λόγους για τους οποίους ασχολούμαστε με τη βιολογική καταπολέμηση είναι επειδή έρχεται ένας νόμος που θα περιορίσει τη χρήση πολλών μορίων και εντομοκτόνων.

Μαζί με την Koppert, η Don Sánchez Fresh κατάφερε να εφαρμόσει μια επιτυχημένη στρατηγική βιολογικού ελέγχου που όχι μόνο τους έδωσε πρόσβαση σε όλες τις παγκόσμιες αγορές, αλλά και εγγυήθηκε την εφαρμογή βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, μείωσε τις εφαρμογές αγροχημικών και, κατά συνέπεια, μείωσε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και εξασφάλισε την παραγωγή υγιών φρούτων υψηλής ποιότητας.

Συνιστάται για εσάς