Η Chula Brand είναι πρωτοπόρος στη βιολογική καταπολέμηση παρασίτων στην παπάγια

Η Chula Brand είναι πρωτοπόρος στη βιολογική καταπολέμηση παρασίτων στην παπάγια

Η βιολογική καταπολέμηση των παρασίτων ελαχιστοποιεί τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών και προωθεί βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε καλλιέργειες ανοιχτού αγρού. Αυτό επιβεβαιώνεται από την Chula Brand, μια κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή και εξαγωγή παπάγιας, η οποία έχει καταφέρει να ελέγξει τα παράσιτα που ευθύνονται για τις απώλειες στην παραγωγή της με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Play

Η Chula Brand είναι μια εταιρεία με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή και διανομή παπάγιας και άλλων τροπικών φρούτων, όπως ο ανανάς και το λάιμ. Σημαντικό μέρος της αποστολής τους ως παραγωγός είναι να συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή του κόσμου και, για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να παράγουν τρόφιμα με χαμηλότερο χημικό φορτίο.

Παρακινούμενη από τις απώλειες που προκαλούνται από το άκαρι της δίχρωμης αράχνης(Tetranychus urticae) και την άσπρη μύγα(Trialeurodes variabilis) και την αναποτελεσματικότητα των συμβατικών μεθόδων, λόγω της ανθεκτικότητας που δημιουργούν αυτά τα παράσιτα, η Chula Brand άρχισε να αναπτύσσει τα προγράμματα βιολογικής καταπολέμησης σε συνεργασία με την Koppert πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Chula Brand και Koppert: μια επιτυχημένη συνεργασία

Για να μειώσει την επιβάρυνση από τα ακαρεοκτόνα και άλλα χημικά φυτοφάρμακα και, κατά συνέπεια, να παράγει ασφαλέστερα και ποιοτικότερα τρόφιμα, η Chula Brand έλαβε την απόφαση να χρησιμοποιήσει βιολογική φυτοπροστασία ως μέρος μιας στρατηγικής ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων (ΟΠΜ ). Παρόλο που η κατανόηση της προσαρμοστικότητας των εντόμων στον ανοιχτό αγρό και η προληπτική προσέγγιση των απελευθερώσεων φυσικών εχθρών ήταν στην αρχή πρόκληση, βρήκαν έναν σύμμαχο στην Koppert που όχι μόνο διαθέτει τα υψηλότερης ποιότητας προϊόντα, αλλά και τους συνόδευσε σε αυτή τη μετάβαση.

"Η εμπειρία με τη χρήση αυτών των προϊόντων ήταν αρκετά δύσκολη για την Chula Brand, καθώς περάσαμε από μια συμβατική διαχείριση σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό που ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην αρχή για να φτάσουμε στη βιολογική διαχείριση που έχουμε σήμερα, ήταν να κατανοήσουμε την προσαρμοστικότητα των εντόμων στα φυτά σε ανοιχτούς αγρούς", δήλωσε ο Carlos Canul, τεχνικός διευθυντής της Chula Brand Mexico.

Χάρη στα αποτελέσματα των δοκιμών και των δοκιμών πεδίου που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Koppert, η Chula Brand μείωσε το χημικό φορτίο της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και εφάρμοσε προγράμματα βιολογικής καταπολέμησης σε περισσότερους από τέσσερις οπωρώνες παραγωγής παπάγιας στο Μεξικό. Αυτό συνέβαλε στην επίτευξη της αποστολής της ως εταιρεία παραγωγής, να βελτιώνει και να φροντίζει για την υγεία της καλλιέργειας, των εργαζομένων και του τελικού καταναλωτή, ο οποίος μπορεί πλέον να απολαμβάνει ένα προϊόν που είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση.

Το μέλλον του βιολογικού ελέγχου στην παραγωγή παπάγιας

Η Koppert διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο φυσικών λύσεων για τον έλεγχο των κυριότερων παρασίτων που προσβάλλουν την καλλιέργεια παπάγιας, όπως το ευρωπαϊκό κόκκινο άκαρι, το λευκό άκαρι, η λευκή μύγα, οι αφίδες και οι φυλλορύκτες, μέσω της απελευθέρωσης και εγκατάστασης των κυριότερων φυσικών εχθρών τους στην καλλιέργεια. "Το μέλλον του βιολογικού ελέγχου σε τροπικές καλλιέργειες όπως η παπάγια θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την επιστήμη και την έρευνα. Και από το τι μπορούν να συνεισφέρουν εταιρείες όπως η Koppert, φέρνοντας πολύ συγκεκριμένες βιολογικές λύσεις που δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα παράσιτα", δήλωσε ο José Armida, διευθυντής γεωργίας της Chula Brand στο Μεξικό, σχετικά με το μέλλον της βιολογικής καταπολέμησης σε τροπικές καλλιέργειες όπως η παπάγια.

Χάρη στην κοινή έρευνα και ανάπτυξη με εταιρείες όπως η Chula Brand, η Koppert έχει καταφέρει να προστατεύσει περισσότερα από 450 εκτάρια παραγωγής παπάγιας στο Μεξικό.