Δενδρολόγος Wolterinck: Entonem: Καταπολέμηση της κάμπιας της πομπής της βελανιδιάς με Entonem

Δενδρολόγος Wolterinck: Entonem: Καταπολέμηση της κάμπιας της πομπής της βελανιδιάς με Entonem

Η Wolterinck BV στο Beltrum των Κάτω Χωρών είναι ειδικός στη φροντίδα δέντρων και την καταπολέμηση ζιζανίων και εργάζεται για λογαριασμό τοπικών αρχών και κυβερνητικών φορέων. Ο συνιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής Ivo de Groot έχει διαπιστώσει την επίδραση του προϊόντος Entonem της Koppert για το νηματώδη στην κάμπια της δρυός. "Χρησιμοποιούμε νηματώδεις εδώ και χρόνια. Το προϊόν είναι η μέθοδος που προτιμούμε έναντι των προϊόντων που βασίζονται στον Bacillus thuringiensis, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε δέντρα με φύλλα. Οι νηματώδεις αποτελούν καλύτερη λύση για τις αστικές περιοχές".

Η Wolterinck BV ψεκάζει τους νηματώδεις όταν αρχίζουν να αναδύονται τα περιβλήματα των αυγών της κάμπιας. Μπορεί να χρειαστεί δεύτερος ψεκασμός, είτε με νηματώδεις είτε με νηματώδεις συν προϊόντα με βάση τον Bacillus thuringiensis. "Αυτό είναι αποτελεσματικό περίπου δέκα ημέρες μετά και αν τα δέντρα έχουν τουλάχιστον 30% της φυλλοσκέπασής τους, ο Bacillus thuringiensis μπορεί επίσης να έχει καλή καταπολέμηση.

Σταθερός υποστηρικτής

Η Wolterinck BV είναι ένθερμος υποστηρικτής του Entonem κατά της κάμπιας της δρυός. Ο Ivo de Groot συνεχίζει: "Το προϊόν έχει εγγυημένη σταθερή, προληπτική δράση, είναι 100% φυσικό και συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας".