Ο οπωροκαλλιεργητής χρησιμοποιεί το Natupol Tripol για επικονίαση σε εξωτερικούς χώρους

Ο οπωροκαλλιεργητής χρησιμοποιεί το Natupol Tripol για επικονίαση σε εξωτερικούς χώρους

Ο καλλιεργητής φρούτων Alfred Verstegen εργάζεται μαζί με τον αδελφό και τα ανίψια του στην εταιρεία φρούτων Verstegen VOF στο Opijnen του Gerlderland. Πριν από έξι χρόνια, εισήγαγαν τους μελισσοκόμους Natupol Tripol για τη βέλτιστη επικονίαση των οπωρώνων μήλων και αχλαδιών τους.

Ο οπωρώνας των 80 εκταρίων που βρίσκεται στην οπωροπαραγωγική περιοχή Betuwe των Κάτω Χωρών, καλλιεργεί μήλα σε 45 εκτάρια και αχλάδια σε 35 εκτάρια. Οι ποικιλίες μήλων που καλλιεργούνται περιλαμβάνουν τις ποικιλίες Elstar, Goudreinetten, Kanzi, Maribelle, Gala, Red Prince και Golden delicious. Στα αχλάδια περιλαμβάνονται οι ποικιλίες Conference, Tessa και Migo. "Το παλαιότερο οικόπεδό μας με μήλα είναι 15 ετών και το νεότερο είναι ενός έτους", εξηγεί ο Alfred. 'Καινοτομούμε συνεχώς και εργαζόμαστε όλο και πιο βιώσιμα, κάνοντας χρήση drones και χαρτών παρακολούθησης GPS που δείχνουν πού πρέπει να εφαρμοστούν φυτοπροστατευτικά προϊόντα ή λιπάσματα. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε λιγότερους χημικούς παράγοντες και εργαζόμαστε με βιολογικές λύσεις όπου είναι δυνατόν".

Χρήση βιολογικών λύσεων
"Τα φυτοφάρμακα κάνουν κακό στα ωφέλιμα έντομα και οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε πιο βιώσιμο είναι καλό", προσθέτει ο Alfred. Οι κυψέλες Tripol της Koppert εισήχθησαν στους οπωρώνες μήλων και αχλαδιών πριν από έξι χρόνια, όταν ο Alfred, ο οποίος είναι οπωροκαλλιεργητής εδώ και 35 χρόνια, παρατήρησε ότι τα άνθη δεν επικονιάζονταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις μέλισσες που υπήρχαν τότε. "Οι μέλισσες είναι πιο δραστήριες από τις μελισσούλες σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και διαπιστώσαμε ότι ο συνδυασμός μελισσών και μελισσών αποτελεί μεγάλη βελτίωση". Ο Alfred χρησιμοποιεί δύο κυψέλες Tripol ανά εκτάριο, ξεκινώντας από τον οπωρώνα αχλαδιών και μεταφέροντάς τες στον οπωρώνα μήλων νωρίς την άνοιξη.

"Παρόλο που ο καιρός ήταν απρόβλεπτος τα τελευταία χρόνια, φροντίζουμε να παραγγείλουμε τις κυψέλες εγκαίρως για την ανθοφορία. Η παροχή πληροφοριών από τους συμβούλους της Koppert είναι καλή και είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα".

Χρειάζεστε βοήθεια;