Ναι, είμαι ικανοποιημένος με το Natupol Booster και τις υπηρεσίες της Koppert!

Ναι, είμαι ικανοποιημένος με το Natupol Booster και τις υπηρεσίες της Koppert!

Η MerryBerry είναι η μεγαλύτερη φυτεία βιολογικών βατόμουρων στη Ρουμανία. Το αγρόκτημα βρίσκεται στο χωριό Mija βαθιά μέσα στη γραφική κομητεία της Dambovita. Περιτριγυρισμένη από δάση, η φυτεία των 115 εκταρίων έχει ως στόχο να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ποιοτική βιολογική καλλιέργεια. Και αυτό περιλαμβάνει τις κυψέλες μελισσών Natupol της Koppert που εξασφαλίζουν την καλή επικονίαση των φυτών βατόμουρου.

Οι κυψέλες μας χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους με επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια από την MerryBerry: "Ο κύριος λόγος είναι η διασφάλιση της σωστής επικονίασης ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή την άγρια πανίδα που υπάρχει στην περιοχή. Κατά την εμπειρία μας, το κόστος της επικονίασης δικαιολογείται πλήρως", λέει ο εμπειρογνώμονας μηχανικός κηπευτικών της MerryBerry, Madalin Slav. 'Στην MerryBerry καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η επικονίαση για την ανάπτυξη των καρπών. Χρησιμοποιώ τις μέλισσες της Koppert όχι μόνο για τα βατόμουρα, αλλά και για τα κεράσια εδώ και πολλά χρόνια".

"Μέρος της φυτείας βρίσκεται στον τρίτο χρόνο παραγωγής και την περασμένη άνοιξη χρησιμοποιήσαμε μία κυψέλη Natupol Booster ανά εκτάριο. Το άλλο τμήμα της φυτείας βρίσκεται στο δεύτερο έτος παραγωγής και εδώ χρησιμοποιήσαμε μία κυψέλη ανά δύο εκτάρια", εξηγεί ο Madalin. "Η φυτεία περιβάλλεται από δάση και αυτό μας βοηθάει πολύ όταν πρόκειται για συμπληρωματική επικονίαση από άλλα έντομα".

Πλεονεκτήματα των κυψελών Koppert

Σύμφωνα με τον Madalin, ο οποίος εργάζεται στη MerryBerry τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα πλεονεκτήματα της χρήσης κυψελών Koppert είναι τα εξής:

  • Οι μέλισσες είναι πιο δραστήριες σε χαμηλές θερμοκρασίες ή κακές καιρικές συνθήκες από ό,τι οι φυσικές μέλισσες
  • Οι μέλισσες έχουν μεγάλη ικανότητα να επισκέπτονται περισσότερα άνθη και είναι σε θέση να μεταφέρουν περισσότερη γύρη
  • Οι μέλισσες έχουν καλύτερη ανοχή σε ορισμένα προϊόντα βιοελέγχου με βάση μικροοργανισμούς
  • Η επικονίαση με μέλισσες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των σπόρων στον καρπό, γεγονός που δίνει πιο σταθερούς και μεγαλύτερους καρπούς

"Ναι, είμαι ικανοποιημένος με τους μέλισσες και τις υπηρεσίες της Koppert! καταλήγει η Madalin.

Οι κυψέλες Tripol είναι καλύτερα προσαρμοσμένες σε περιόδους με χαμηλότερες θερμοκρασίες, καθώς είναι καλύτερα μονωμένες και περιέχουν περισσότερο ζαχαρόνερο, ειδικά όταν δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η πρώτη άνθηση. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η άνθηση ( 10% ή περισσότερο) το Natupol Boosters είναι πιο κατάλληλο για καλλιέργειες με ανοιχτό μελίσσι.

Περισσότερα για το Natupol Booster

  • Για υπαίθριες καλλιέργειες με σύντομη ανθοφορία
  • Πατενταρισμένος φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός
  • Ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και επιπλέον εξαερισμός